Srebrni Pincum za promo film Nušićijade (VIDEO)

Promotivni video materijal festivala Nušićijada poneo je još jedno u nizu priznanje.
U zvaničnoj konkurenciji 67 filmova iz 23 zemlje, na ovogodišnjem SILAFEST-u, nagrada ‘’Srebrni Pincum’’ u kategoriji najboljih tursitičkih filmova dodeljena je promotivnom filmu ivanjičkog festivala.

Kreativni koncept filma izradilo je Udruženje građana KudeS, dok produkciju potpisuje Studio 25.

Priznanje je u ime organizatora primio direktor Turističke organizacije Ivanjica, Radomir Lišanin.

  • Zahvaljujem se na ovom prestižnom priznanju. Posebno nas raduje činjenica da smo osvojili nagradu za promotivni film u izuzetno kvalitetnoj konkurenciji video materijala iz 23 zemlje. Siguran sam da ćemo opravdati poverenje u šta se možete i sami uveriti, naredne godine, posetom Nušićijadi. Viđeni ste za Ivanjicu – poručio je Lišanin.

Fimove iz Turske, Slovenije, Egipata, Švajcarske, Velike Britanije, Srbije i drugih zemalja ocenjivao je žiri u sastavu: Zbignjev Žmucki (filmski producent iz Poljske) predsednik žirija, Vladimir Pavković, profesor sa Više turističke škole iz Beograda, Vladimir Racković, muzičar, Hasan Arnautović, snimatelj BIH, dr Emilia Stoeva, profesor na katedri za kameru u Sofiji. Žiri je samostalno ocenjivao filmove pre festivala, a na samom festivalu su usaglasili svoje odluke.
SILAFEST je deo lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova (CIFFT), koji trenutno broji 16 najprestižnijih turističkih festivala u svetu. Održava se od 2009. godine i okuplja desetine režisera, producenata i umetnika iz čitavog sveta.

Izvor:nusicijada.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *