Nastavak saslušanja osumnjičenog i svedoka u slučaju „Putinova rakija“

Više javno tužilaštvo u Kraljevu nastavilo je saslušanja osumnjičenog Raška Savićevića (53) iz Ivanjice i svedoka zbog nestanka veće količine rakije iz destilerije „Savićević rakija“. Rakija prodavana za četvrtinu cene.
Ovaj slučaj je pre dve godine izazvao pažnju medija jer je destilerija prije sedam godina počela da izvozi na tržište Rusije i otpočela saradnju sa Upravom poslova predsednika Ruske Federacije. Osumnjičeni Raško Savićević je treći put saslušavan na okolnosti slučaja u kojem je negirao krivicu, ali su svedoci izjavili da je osumnjičeni prodavao rakiju iz destilerije njima i drugim licima po cenama koje su bile znatno niže od onih u destileriji. Tako je naprimer po izjavama svedoka, Raško S. Prodavao balon od pet litara šljivovice za 2000 do 3000 dinara, dok destilerija isti prodaje za 8000 dinara.

Osumnjičeni nije mogao da objasni značenje sumnjivih poruka koje su nađene u njegovom službenom telefonu, a tiču se pitanja da li je destilerija otključana, te prodaje i poklanjanja rakije iz destilerije nepoznatim licima sa kojima su policijski inspektori obavili saslušanja.
Nestala količina rakije iznosi oko 2000 litara, kao i količina staklene ambalaže za istu. Prodajna vrednost ove količine u Moskvi iznosi oko 60 000 evra.

savicevic-rakija-slika-naslovna- Nastavak saslušanja osumnjičenog i svedoka u slučaju „Putinova rakija“

Saša S., prokurista destilerije je u tužilaštvu izjavio da je osumnjičeni Raško Savićević u saradnji sa još nekim osobama prisvajao rakiju iz destilerije, te istu prodavao nekim ugostiteljskim objektima u Ivanjici i Beogradu, šta su u tužilaštvu prezentovani dokazi i izjave svedoka,. Takođe je izjavio da je, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Raško Savićević imao već dva slična slučaja pronevere u firmama u kojima je ranije bio radno angažovan, preduzeću „Špik“ i kafeu „Aleksandar“ u Ivanjici. Osim izjava svedika i materijalnih dokaza, iz poruka koje je policija našla u istrazi se vidi kome, kako i na koji način je ukradena rakija prodavana.
Advokat Sretenka Bulić-Prokić koja zastupa oštećenu destileriju „Rakija Savićević“ je saopštila da je pred Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, u postupku preduzimanja dokaznih radnji protiv osumnjičenog R.S. iz Ivanjice, treći put saslušan osumnjičeni, a koji je bio jedini zaposleni u destileriji u vreme kada je utvrđen manjak rakije i ambalaže u vrednosti od više miliona dinara. U postupku su saslušani i zastupnik oštećenog, kao i svedoci koji imaju saznanja o konkretnom krivičnom delu nestanka rakije i ambalaže iz destilerije „Rakija Savićević“. Osumnjičeni je saslušan imajući u vidu da postoji osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je, zbog visine pribavljene protivpravne imovinske koristi, zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Avokat je izjavio i da smatra da je u dosadašnjem postupku, od strane policije i tužilaštva prikupljeno dovoljno dokaza, na osnovu kojih će tužilaštvo nastaviti dalje postupanje, u skladu sa zakonom.

Osumnjičeni tužio destileriju

Osumnjičeni je tužio destileriju za neosnovani otkaz ugovora o radu, ali je po presudi suda u Ivanjici tužba odbijena i osumnjičeni mora da plati troškove postupka u iznosu od 170.000 din

Izvor : vostok.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *