U školskim klupama samo 285 đaka prvaka

U prvi razred sedam osnovnih škola na području ivanjičke opštine ove godine je krenulo ukupno 285 učenika. Broj najmlađih školaraca je prema našim nezvaničnim saznanjima nešto ispod broja iz prethodne godine.

U najvećoj osnovnoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi „Milinko Kušić“, u školske klupe selo je 127 prvačića. U matičnoj školi u Ivanjici ih je 95, a u izdvojenim odeljenjima u Bukovici 25, Raščićima 5 i Lisi 1 učenik.

Duga po veličini škola na području opštine, „Kirilo Savić“u Crnjevu, ima 80 prvaka. U matičnoj školi ih je 67, u Osonici 10 i u Lukama 3.

Osnovna škola „Sreten Lazarević“ u Prilikama ove godine upisala je 29 učenika prvog razreda. U izdvojeno odeljenje u Cerovi nije krenuo ni jedan novi đak.

U školske klupe OŠ „Mićo Matović“ u Katićima, 1. septembra selo je ukupno 16 prvaka. 5 ih je u matičnoj školi, 7 u Močiocima, i po jedno u Šareniku i Brezovi. Novih učenika nema u Ravnoj Gori.

Škola „Prof. Dr Nedeljko Košanin“ u Devićima u novoj školskoj godini ima 14 najmlađih osnovaca. U izdvojenom odeljenju u Pridvorici ih je 4, Starom Selu 2, Ostatiji 2, Veljovićima, Brusniku i Srednjoj Reci po 1 novi prvak. U Ograđeniku već 4 godine nema prvaka.

Osnovna škola „Major Ilić“ u Kušićima u novoj obrazovnoj godini ima samo 8 đaka prvaka i svi su u matičnoj školi u ovom selu. U izdvojeno odeljenje u Opaljeniku nije krenuo ni jedan prvak, dok je četvororazredna škola u Maskovi privremeno zatvorena već dve godine.

Međurečje ove godine ima 7 prvaka. U tamošnju matičnu školu „Vučić Veličković“ krenulo je 6, a u istureno odeljenje u Crvenoj Gori 1 novi đak.

Škola u Kovilju se ove godine može pohvaliti porastom broja prvaka. Umesto jednog prošle, ove je u klupe selo 3 učenika i svi su u matičnoj školi „Svetozar Marković“.

U osnovnu školu „Milan Vučićević Zverac“ u Bratljevu ove gdine je pošao samo jedan prvačić. Izdvojeno odeljenje u Gleđici je privremeno zatvoreno jer par godina nema ni jednog učenika.

U prvi razred osnovnih škola na području Moravičkog okruga, 1. septembra krenulo je 1.842 učenika što je za 462 đaka manje nego prošle godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *