Vašarska nekultura

I ovaj vašar, jedan od mnogih u nizu, ostavio je iza sebe ružnu sliku. Nakon što se prodavci koji u Ivanjicu stignu iz različitih gradova, spakuju i napuste malu varoš, ostaje prljavština i smeće na sve strane. Ali to nije ono najgore, mnogo veći problem predstavlja činjenica da većina došljaka fiziološke potrebe obavlja na javnim površinama Sajmišta, pored staze za šetnju i sportskih  terena.

Direktor JKP’’Komunalno’’, Milan Maslarević, kaže da je prodavcima i posetiocima vašara tog dana na raspolaganju toalet odmarališta Golija, ali ga većina nažalost ne koristi.

IL-vasar-wc Vašarska nekultura

  • IL-milan-maslarevic Vašarska nekulturaKomunalno preduzeće tokom svakog vašara u Ivanjici ima dogovor sa odmaralištem Golija, na osnovu kog se otvara prilaz njihovim toaletima sa Sajmista. Naravno da problem postoji, jer taj toalet ipak velika većina ne koristi, ali mi tu ne možemo mnogo da uradimo. Kad vašar prodje na Komunalnom preduzeću je da to sve očisti i dovede u pređašnje stanje. Prema našem planu, na Sajmistu je za potrebe vašara obezbeđeno oko 240 parcela, a zakup kvadratnog metra iznosi oko 1.700 dinara. Za današnji vašar prodato je otprilike pola placeva. Komunalno od toga i nema neku zaradu ali moramo da ispoštujemo običaj, jer je vašar upisan i u crkveni kalendar – kaže direktor JP Komunalno, Milan Maslarević.

You may also like...

2 Responses

  1. Boban kaže:

    Niste mogli da postavite mobilne toalete??
    Na usluzi wc u odmaralistu? Sramota.

  2. ivanjicanin kaže:

    Koliko je novca inkasiralo Komunalno , koliko je troska imalo pa zar nisu mogla da se iznajme 4 mobilna wc

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *