Rok za zamenu vozačkih dozvola 10.jun

Zbog povećanog broja zahteva za zamenu vozačkih dozvola, Policijska uprava u Čačku obaveštava građane da se od 13. maja zahtevi za zamenu vozačke dozvole mogu predati i subotom od 08,00 do 13,00 časova.
Podsećamo građane da se zahtevi mogu predati i putem interneta, tj.portala eUprava, korišćenjem usluge “Zamena stare vozačke dozvole za novu (kartičnu)”. Ovu elektonsku uslugu mogu koristiti vozači koji poseduju biometrijsku ličnu kartu sa čipom, kojima pravo upravljanja motornim vozilima nije ograničeno po uverenju o zdravstenoj sposobnosti, odnosno vozači koji nisu stariji od 65 godina života. Ovu elektronsku uslugu ne mogu da koriste vozači koji pored stare vozačke dozvole imaju i vozačku dozvolu izdatu od strane druge države.
Vozačima koji na ovaj način podnose zahtev plaćanje je omogućeno kroz objedinjenu naplatu taksi, i oni će prilikom predaje zahteva dobiti uputstvo na koji način da izvrše uplatu.
Kada nova vozačka dozvola bude izrađena, građanin će preko portala eUprava dobiti informaciju da se njegova vozačka dozvola nalazi u policijskoj upravi prema mestu prebivališta. Prilikom preuzimanja građanin je dužan da dođe lično u Policijsku upravu i da sa sobom ponese ličnu kartu na uvid i staru vozačku dozvolu.
Nakon 10. juna 2017. godine vozačke dozvole izdate na starom (papirnom obrascu) neće moći da se koriste za upravljanje vozilom u saobraćaju, ali će i nakon tog datuma moći da se zamene za nove vozačke dozvole.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *