Održana javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2019. godinu

IL-rasprava-budzet-opstina-ivanjica2 Održana javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2019. godinu

Na današnjoj javnoj raspravi o nacrtu budžeta opštine Ivanjica za 2019. godinu koji se odnosi na planiranje investicija, okupljene građane najviše je interesovalo da li će glavna ulica biti rekonstuisana i može li se investirati u saobraćajnu signalizaciju koja bi povećala bezbednost, prevashodno dece, na posebno frekventnim putnim deonicama. Jedno od pitanja odnosilo se i na izgradnju sportskog centra a prisutne su zanimale i informacije vezano za investicije održivog razvoja.

IL-rasprava-budzet-opstina-ivanjica Održana javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2019. godinu

Pomoćnik predsednika opštine, Nenad Glavinić, upoznao je skroman broj građana, koji su se pojavili na javnoj raspravi, da je ove godine planirana kompletna rekonstrukcija Njegoševe i ulice Branislava Nušića  dok kod glavne ulice postoji deo koji treba rešiti kako bi se uradila kompletna projektno tehnička dokumentacija, pre same javne rasprave. Nakon toga ušlo bi se u obezbeđivanje potrebnih sredstava iz nekih eksternih izvora.

IL-rasprava-budzet-opstina-ivanjica3 Održana javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2019. godinu

Predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, preuzeo je na sebe obavezu da za rekonstrukciju glavne ulice obezbedi potrebnih million evra. Odgovorio je i na druga pitanja prisutnih.

  • IL-zoran-lazovic Održana javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2019. godinuŠto se Špika tiče u više navrata smo imali razgovor sa predstavnicima Fantonija i praktično smo u pregovorima da 2020. godine završe proizvodnju iverice. Ukoliko i dalje ostanu na ovim prostorima, počeće da se bave proizvodnjom peleta. koju će dislocirati a novim planom kompletna zona od 16 hektara biće pretočena u nešto drugo. Lokalna samouprava ponudila je maksimalnu saradnju u nadi da će već 2021. godine taj prostor imati sasvim drugu namenu. Ivanjica je vazdušna banja i moramo čuvati životnu sredinu.
  • Ušli smo i u proces gasifikacije, inicijalna kapisla bio je Proleter, ali nameravamo da priključimo Dom zdravlja, škole,vrtiće, javne ustanove kasnije i individalna domaćinstva. Dobili smo  preko 8,5 miliona evra za gasifikaciju koja će nam omogućiti mnogo zdraviju sredinu brži razvoj privrede i turizma.
  • Što se tiče Jelića polja, reč je o četiri hektara povšine na kojoj će biti urađeni tereni za male sportive i za šta je potrebna investicija od preko 100 miliona dinara. U  planu nam je da to obezbedimo kod resornih ministarstava. Nažalost, od 1992. godine o ovim stvarima se samo pričalo, goto da se ništa nije radio. Želje i potrebe su ogromne, mogućnosti su nam ograničene ali ćemo naći način da obezbedimo potrebne investicije.-rekao je Lazović.

Na sednici lokalnog parlamenta, zakazanoj za  27.12.2017. godine, biće kompletno prezentovan planiran budžet za predstojeću godinu.

You may also like...

1 Response

  1. Zainteresovani kaže:

    Javna rasprava o budžetu za 2019. kojoj prisustvuje nekoliko radnika OU, nekoliko korisnika dužeta, pet dana pred donošenje. Kako ste mislili da uvrstite u budžet neke od zahteva građana da su se nekim slučajem pojavili u sali SO-e?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *