Presuđeno: Tri godine zatvora za rukovodioce MB Namenska – Lučani (VIDEO)

Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona Raketna goriva u MB Namenska Lučani u kome se dogodila tragedija, i Toma Stojić, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu, osuđeni su na po tri godine zatvora, i soliodarnu isplatu troškova Neli, Mirjani i Milovanu Milivojeviću u iznosu od 1 045 000 hiljada dinara. Postupak za pogibiju radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, 2017. godine u fabrici “MB Namenska” u Lučanima, u Osnovnom sudu u Ivanjici trajao je četiri godine. Današnja presuda obuhvatila je i odštetu Marku Mitroviću kome okrivljeni  solidarno treba da uplate 602 900 dinara kao i da nadoknade troškove postupka tužilaštvu i sudu.

Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo da Lončarević i Stojić budu osuđeni na po pet godina zatvora, uz nadoknadu svih sudskih troškova, pa smatraju da  je kazna za smrt dvoje ljudi preblaga sa čime se slaže i otac nastradalog radnika Milomira Milivojevicća.  147 puta je bio u ivanjičkom sudu da traži pravdu za pokojnog sina.

IL-Advokati-porodice-Milivojevic- Presuđeno: Tri godine zatvora za rukovodioce MB Namenska - Lučani (VIDEO) IL-Advokati Presuđeno: Tri godine zatvora za rukovodioce MB Namenska - Lučani (VIDEO)

IL-Izricanje-presude-Milivojevici- Presuđeno: Tri godine zatvora za rukovodioce MB Namenska - Lučani (VIDEO)

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića (78), koji je preminuo krajem aprila prošle godine, postupak je obustavljen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *