Svečani skup računovođa Zapadne Srbije u Ivanjici

Po prvi put u Ivanjici je održan svečani skup računovođa Zapadne Srbije kome je prisustvovao i Miodrag Perić, član IO Saveza računovođa Srbije.

  • IL-Miodrag-Peric Svečani skup računovođa Zapadne Srbije u IvanjiciDa bismo poboljšali status računovođa u našoj zemlji, širom Srbije mi osnivamo naše pordružnice, od prošle godine jedna takva postoji i u Ivanjici. Očekujem da će nastaviti da radi uspešno kao i do sada. Veoma je važno da mi, računovođe iz čitave zemlje,  budemo jedinstveni kako bismo ostvarili prevashodni cilj  a to je status u rangu  kolege u ravijenim zemljama. U svim razvijenim svetskim zemljama računovođama se pridaje posebna važnost i oni su nosioci privrednih aktivnosti. Naša nesreća u Srbiji je što poslednjih desetak godina ne uživamo takav status. Zato je cilj da se organizovano i intezivno borimo da status računovođe u Srbiji bude na nivou evropskih standarda. U svim razvijenim svetskim zemljama  najpoštovanija su tri zvanja: lekar, advokat i računovođa. Nažalost, zbog veoma lošeg zakona kod nas je potpuno drugačija slika, verovali ili ne zakonom iz 2013. godine ni jednom rečju se ne pominje računovođa. –rekao je Perić.

IL-racunovodje-zapadna-srbija2 Svečani skup računovođa Zapadne Srbije u Ivanjici

Ivanjičanka,Dragana Ćurčić, na čelu je podružnice računovođa Zapadne Srbije. Raduje je odluka da svečani skup njenih kolega bude baš u Ivanjici jer to je  na neki način potvrda da ova podružnica ide u dobrom pravcu.

  • IL-Dragana Svečani skup računovođa Zapadne Srbije u IvanjiciNismo zadovoljni statusom računovođa u Srbiji ali baš zbog toga želimo da se kroz podružnice ujedinimo i izborimo za mesto koje nam pripada. Očekujemo da uskoro bude usvojen i zakon o obaveznoj licenci što bi uslovilo da ovaj posao rade samo stručna lica. –kaže Dragana.

IL-racunovodje-zapadna-srbija3 Svečani skup računovođa Zapadne Srbije u Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *