Humanitarna akcija za pomoć ivanjičkom krompiru (VIDEO)

Nakon pisanja InfoLige o mukama proizvođača krompira iz ivanjičkog kraja koji ne mogu prodati svoj proizvod ni po rekordno niskim cenama, usledila je akcija fondacije ‘’Tate Novosađani’’.  Oni su se organizovali i otkupli oko 60 tona čuvenog krompira iz Ivanjice.

Ivana Pantelić iz sela Katići,  hrabro je pre četdesetak dana stala pred kamere i iznela istinu o problemima poljoprivrednika, tačnije punim magacinima krompira koje niko neće pa im bilo suđeno da završe na deponiji. Nije ni slutila da će Novosađani učiniti nešto nesvakidašnje humano, nešto što vraća veru u ljude.

Ivana je zahvaljujući fondaciji ‘’Tate Novosađani’’ prodala sve zalihe krompira ali mnogi proizvođači nisu bili te sreće.  Goran Kurćubić ni ono malo što je prodao ne može da naplati a tone preostalog krompira kuva i hrani svinje.

Krompir za razliku od malina ne može da čeka ni bolju cenu, ni bolja vremena. Već je počeo da klija pa će sav trud i rad proizvođača ove godine biti uzaludan, a džepovi prazni.IL-SMS-za-ivanjicki-krompir- Humanitarna akcija za pomoć ivanjičkom krompiru (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *