Koliko će vas koštati vožnja novim autoputem

Putarina na autoputu Ljig – Preljina počeće da se naplaćuje od 1. januara 2017.[sgmb id=”1″] i iznosiće oko 140 dinara za automobile, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Zorana Mihajlović.

autoput4 Koliko će vas koštati vožnja novim autoputem

Mihajlovićeva je rekla Tanjugu da je planirano povećanje cene putarine na autoputevima u Srbiji i da će Vlada Srbije do kraja ove godine razmatrati zahtev Puteva Srbije da se ona  poveća do 10 odsto.

Mi smo imali najavu i neki okvirni dogovor da će u toku godine biti povećanja putarine. Dobili smo od Puteva Srbije zahtev za povećanje putarine do 10 odsto – kazala je Mihajlović i dodala da će se taj zahtev razmatrati u Ministarstvu finansija.

Očekujem da će i doći do povećanja putarine – rekla je Mihajlović.

autoput3 Koliko će vas koštati vožnja novim autoputem

Kada je reč o putarini na novom autoputu Ljig – Preljina dugom 40,3 kilometra, koji je juče svečano otvoren u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, cena od 140 dinara je planirana prema sadašnjem cenovniku za putarinu.

Prvi vozači koji su prošli ovom deonicom auto puta nisu skrivali oduševljenje. Uglavnom ih je podsećala na   auto-puteve kojima su  vozili  kroz Nemačku ili Austriju, bez ijedne zamerke, prenose Večernje novosti.

autoput2 Koliko će vas koštati vožnja novim autoputem

Iz Ljiga sam stigao za dvadesetak minuta. Neopisiv je doživljaj, nema opasnih krivina, crnih tačaka kao na Ibarskoj magistrali, sve je sada bezbednije i lakše. Posebno mi se sviđaju tuneli. Ovakve sam samo viđao u inostranstvu. Stvarno izgleda svetski – ispričao je Rade Zoćević (44) iz Čačka.

You may also like...

1 Response

  1. Proba kaže:

    Put je odlican

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *