Do zime u istom ritmu

Ono što je nedostajalo ekipi Miloša Veselinovića u prethodnom periodu jesu pobede. I pored odlične igre koju su pružali fudbaleri Javor Matisa izostajao je čitav plen.Međutim za samo dve nedelje sve je došlo na svoje mesto. Šest bodova i dugo isčekivane pobede napokon su pokucale na vrata Javor Matisa što je uticalo na dobro raspoloženje u timu ali i mirniju pauzu u kojoj će se Ivanjičani  pripremati za meč sa Surduličanima. Šef stručnog štaba Javora smatra da njegovi fudbaleri čvrsto stoje na zemlji, nisu ih ponele dve vezane pobede, naprotiv, trezveno koračaju ka ostvarenju ciljeva zacrtanih početkom sezone.

Dve vezane pobede mnogo nam znače psihološki ali i bodovno jer smo uspeli da se malo podignemo na tabeli pa to sada deluje puno bolje. U nekim utakmicama koje smo ranije igrali a nismo pobeđivali, bili smo  bolji na terenu, a eto ove dve smo možda za nijansu bili slabiji ali smo uspeli da osvojimo šest bodova. Ali to je fudbal, ne pobeđujete uvek kada ste bolji na terenu. Na zemlji smo sa obe noge, znamo šta je naš put, radimo dobro i pošteno i nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Poslednje četiri utakmice osvojili smo osam bodova. Znači nam i ovih dodatnih sedam dana odmora jer imamo dosta povređenih, polupovređenih i rovitih igrača, tako da ćemo u prvoj nedelji odmarati standardne prvotimce i fokusirati se na njihov oporavak. Odigraćemo u subotu u 13 časova u Čačku sa Borcem prijateljsku utakmicu gde ćemo moći da proverimo i uvedemo u malo bolju formu neke igrače koji su manje nastupali. Uz sve to normalno se spremamo za narednu utakmicu sa Radnikom iz Surdulice.

Javor Matis podmladio je tim i formirao gotovo potpuno novu postavu početkom sezone. Od iskusnijih igrača u dresu Javor Matisa ostali su Milović (kapiten), Cvetković i Stojaković koji još uvek gospodare terenom.

Rešavali smo probleme koje smo imali u hodu i naravno da nam je uvek puno značilo iskustvo koje smo imali sa Cvetkovićem i Milovićem, fali nam Stojaković koji ima česte povrede, ali ne smemo očekivati da će oni još dugo moći da nose igru Javora. Njihova uloga , pored tog kvaliteta koji nam donose u igri, je velika po pitanju prenošenja iskustva i znanja na ove mlađe igrače. Mislim da je najveća dobit u Javoru to što mladi igrači imaju uzore pored kojih mogu da uče i napreduju. Naravno Milović, Cvetković i Stojaković doprinose i konkretno odličnim asistencijama i golova na utakmicama, tako da su nam  dragoceni. Nadam se da ovi mlađi igrači  su dovoljno pametnii i upijaju  što je moguće više od njih.

Nakon osam bodova da li apetiti rastu?

Ciljevi su isti i danas, kao pre tri nedelje ili tri meseca. Planiramo od utakmice do utakmice jer imamo novu ekipu, tim koji je u stvaranju i normalno je da rezultati osciliraju. Prethodno smo imali, da tako kažem, rezultatskih neuspeha jer nije bilo pobeda, ali evo poslednjih petnaest dana vezali smo dve pobede. Sve to ne utiče značajno na menjanje planova i zacrtanih ciljeva, jasno nam je da napredak dolazi isključivo kroz čvrst i predan rad i pripremamo se maksimalno za svaku narednu utakmicu. U tom ritmu ostajemo do zime a onda ćemo podvući crtu i videti kakvo je stanje i šta ćemo raditi dalje.-zaključio je Veselinović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *