Stigla poslednja dozvola za izgradnju Gold gondole na Zlatiboru

Opština Čajetina dobila je i petu, poslednju građevnisku dozvolu od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktru za izgradnju „Gold gondole” na Zlatiboru. Ova dozvola odnosi se na izvođenje radova na međustanici, pored Ribničkog jezera, koji uključuju izgradnju garaže za smeštaj kabina, prostor za pristup gondoli, pristupne rampe i natkriveni plato. Iz opštine Čajetina kažu da je predračunska vrednost ovih radova procenjena na 250 miliona dinara.

Gondola-web-1-300x142 Stigla poslednja dozvola za izgradnju Gold gondole na Zlatiboru

Podsećamo da ukupna vrednost radova na izgradnji zlatiborske gondole iznosi 13 miliona evra, i da su kompletna sredstva obezbeđena iz budžeta opštine Čajetina, od čega je 10 miliona evra opredeljeno za kupovinu opreme, a preostala tri miliona za izvođenje radova.

Ova najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, povezaće centar Zlatibora sa ski-centrom Tornik, uz jednu međustanicu na Ribničkom jezeru i predstavlja projekat od nacionalnoh značaja koji će dodatno podstaći razvoj turizma, ali i privredni razvoj ne samo Čajetine i Zapadne Srbije već i celokupne Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *