Otkazan protest malinara – Nakon razgovora sa resornim ministrom odlučuju šta dalje

Protest malinara zapadne Srbije koji je danas trebao biti održan u Ivanjici, odložen je do daljnjeg, odnosno do nove odluke koja će uslediti posle razgovora sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem u Užicu 18. decembra.

IL-protest-malinari-102018 Otkazan protest malinara - Nakon razgovora sa resornim ministrom odlučuju šta dalje

Prema rečima organizatora, iz kabineta resornog ministra stigao je zvanični mejl u kome se navodi da će Nedimović zbog zahteva i problema sa kojima su suočeni poljoprivrednici, doći na sastanak u Užice 18. decembra.

„Кako smo do sada bili više puta prevareni i ismejani na najgori mogući način od strane pojedinih predstavnika vlasti, tražeći rešenje za naše probleme, ovim putem obaveštavamo javnost da ćemo obaviti razgovor sa ministrom poljoprivrede i da ćemo nakon toga, istog dana, doneti odluku o našem daljem delovanju. Ukoliko se toga dana ministar ne pojavi u Užicu obaveštavamo javnost da se spremaju protesti u svim gradovima zapadne Srbije i da će sve saobraćajnice biti blokirane teškom mehanizacijom kao i da ćemo krenuti u radikalizaciju širom Srbije“ navodi se u saopštenju Poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije, dostavljenom medijima.

You may also like...

4 Responses

  1. darko kaže:

    Ko jis veruje ovom Nedimovicu? Toliko sastanaka sa njim a sta se postiglo? Nista

  2. Dejan kaže:

    А малине се и даље шетају из хладњаче у хладњачу…

  3. misko kaže:

    Zar je moguce da se sa ovum Nedimovicem jos uvek prica o bilo cemu? On jedan dan kaze uradice sve da bude bolje i kad se orekinu protesti kaze nismo nadlezni za cenu.. Uvek odugovlaci sa pregovorima dok malina ne udje u hladnjace a posle ih briga.. sta bi sa izjednacavanjem cena za 2018? neko je isplatio po 120 a neko po 60? ko to kontrolise? dogovor hladnjacara je na snazi a niko im ne staje na put.. a trrbala bi drzava… nista se nece postici ni ovaj put.

  4. Karadza kaže:

    Postovana gospodo,iz polj.udruzenja nemojte se kriti iza svih udruzenja Zapadne Srbije jer vi ste tek u povoju proizvodnje maline i trazite od min.polj. cenu e pa draga gospodo kada vam navedeni budu kupovali malinu od njih i trszite cenu ali preporuka za neznalice je da prate ukupnu svetsku proizvodnju ida vidite zasto je sve to ovako a NE da slusate zelje i pozdrsve Ivanjickih, Prijepoljskih, Uzickih, Pribojskih i nkima podcinjenih udruzenja kao Dobrivoja Radovica i Dragana Bogdanovica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *