Dan škole u Međurečju (VIDEO)

Osnovna škola ’’Vučić Veličković’’ u Međurečju obeležila je svoj dan prigodnim programom i dodelom nagrada najzaslužnijim učenicima i zaposlenima u ovoj prosvetnoj ustanovi.

IL-dan-skole-medjurecje Dan škole u Međurečju (VIDEO)

Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, predsednik Ivanjice, Zoran Lazović i njegov zamenik Momčilo Mitrović, prvi pomoćnik direktora ove škole, prof. Momčilo Zarubica, prof. Svetislav Marković kao i nekadašnji načelnik Školske uprave, prof. Ilija Popović.

IL-dan-skole-medjurecje2 Dan škole u Međurečju (VIDEO)

Dobrodošlicu prisutnima poželela je Biljana Pljivaković, direktorka OŠ ’’Vučić Veličković’’ i tom prilikom uz prigodne nagrade zahvalila se učenicima i zaposlenima što prezentuju školu na najlepši način, ali i lokalnoj samoupravi što im je omogućila uslove za nesmetan rad.
Devedesetjednogodišnji Momčilo Zarubica bio je pomoćnik direktora od 1955.do 1959. godine, kada je građena škola u Međurečju. Izuzetno je ponosan što ona i dalje uspešno školuje buduće nastavnike, doktore, radnike, umetnike…


U školstvo na području ivanjičke opštine mnogo je uloženo tokom protekle dve godine. Jedna od prosvetnih ustanova koja je kompletno renovirana je i škola u Medjurečju. Medjutim, tu nije kraj, u planu su nove investicije, istakao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.
U veselom tonu kroz igru, pesmu i podsećanje na narodnog heroja Vučića Veličkovića, po kome škola i nosi ime, mališani su proslavili ovaj, za njih, veoma značajan dan.

You may also like...

1 Response

  1. Стојан kaže:

    Искрене честитке свим ученицима и професорима за Дан школе. Све похвале на труду,раду и залагању да школа опстане буде реновирана, осавремењена тако да сви који у њој уче и раде имају пун конфор. Лепо је видети овако сређену школу и требало би поћи још узводније уз Ношницу према Братљеву, Ковиљу.Четвороразредна школа на Маријевцу (Ерчеге) је на жалост, према мојим информацијама угашена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *