Janković očekuje smenu sa mesta prvog čoveka škole u Crnjevu

Dragoljubu Jankoviću, direktoru Osnovne škole „Kirilo Savić“ u Ivanjici, ovih dana preti smena, a u školi će kako nezvanično saznajemo biti uvedena prinudna uprava. Razlozi za ovakav postupak koji se priprema u resornom ministarstvu je nalaz prosvetne inspekcije, po kome direktor Janković, prilikom kontrole inpektorima nije stavio na uvid Odluku školskog odbora o izboru direktora škole, Školski program i Školski razvojni plan, što predstavlja neobezbeđeno čuvanje propisane evidencije i dokumentacije.

Dragoljub Janković za portal InfoLIGa kaže da su ovi zaključci tačni, da su u datom trenutku ukupna atmosfera ali i činjenica da je novi sekretar škole na zameni radnika na bolovanju, doprineli da ta dokumenta ne budu odmah pronađena.

  • „Nakon odlaska inspektora, a istog dana, navedena dokumenta su pronađena. Fakat, da određena dokumenta, a tražili su ih mnogo, nisu bila pri ruci, ne govori automatski o tome da u školi nije obezbeđeno čuvanje propisane evidencije i dokumentacije. Škola poseduje adekvatan kapacitet da obezbedi pomenuto čuvanje. Inspektori su sve vreme bili u mojoj kancelariji u kojoj se nalaze neki od ormara sa ključevima i imali su priliku da vide kako ih otvaramo i u njima tražimo ono što oni zahtevaju. Imali su mogućnost da uđu i u ostale prostorije gde takođe ima sličnih ormara u kojima čuvamo dokumentaciju pod ključem“, kaže Janković.

Prema svedočenju direktora, svojevrsna hajka protiv njega počela je krajem prošle godine kada anonimno lice, Ministarstvu prosvete dostavlja dopis u kome se navode primedbe na njegov rad.

Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete i rukovodilac inspekcijskog nadzora, ovaj dopis prosleđuje prosvetnoj inspekciji u Kraljevu, nadležnoj za Ivanjicu, a otuda taj papir stiže opštinskom inspektoru Zdravku Sekuliću, sa uputstvom da proveri navode iz anonimnog dopisa.

IL-OS-kirilo-savic-crnjevo-ivanjica Janković očekuje smenu sa mesta prvog čoveka škole u Crnjevu

Nakon obavljene kontrole, inspektor Sekulić zaključuje da su navodi iz predstavke potpuno neosnovani, jer ni jedan nije u nadležnosti prosvetne inspekcije, pa samim tim nema ni uslova za pokretanje postupka nadzora u školi u Crnjevu. Ovaj zaključak posredstvom inspekcije u Kraljevu vraća se u Beograd.

Međutim, po nalogu Bogoljuba Lazarevića, 17. marta u školu stižu dva nova republička prosvetna inpektora, iz Valjeva i Užica. Tokom kontrole, oni kroz zapisnik konstatuju činjenice da tri već navedena dokumenta nisu stavljena na uvid. Zapisnikom se konstatuju i neke druge, manje nepravilnosti u radu direktora, uglavnom administrativne prirode. Na ovaj zapisnik o vanrednom inspekcijskom nadzoru, direktor Janković je uputio primedbe u zakonskom roku.

Prema informacijama iz svojih izvora kojima raspolaže, Janković tvrdi da je pitanje dana kada će biti smenjen i u školu uvedena prinudna uprava. On je prethodnih dana sazvao Savet roditelja, Školski obor i Nastavničko veće u proširenom sastavu, i upoznao ih sa relevantnim činjenicama o aktuelnoj situaciji u školi.

  • IL-dragoljub-jankovic Janković očekuje smenu sa mesta prvog čoveka škole u Crnjevu„Ova škola je trenutno na udaru inspekcijskih kontrola, koje već dostižu određenu kulminaciju, a prema informacijama kojima raspolažem priprema se prinudna uprava. Sve je počelo od jedne anonimne predstavke, a sada smo došli do toga da je moja smena vrlo blizu, iako nema apsolutno nikakvog zakonskog opravdanja za to. Veoma sam ponosan na činjenicu da sam na čelu kolektiva koji funkcioniše kao jedna porodica. Imao sam u prethodnom periodu mnogo isnpekcijskih kontrola, jer sam u ovoj školi direktor već četrnaest godina. Stičem utisak da se nekom žuri, krši se zakon… Ova škola je pre dve godine imala eksternu eveluaciju od strane Ministarstva prosvete i tom prilikom je dobila veoma visoku ocenu. Od jedanaest osnovnih i srednjih škola, mi smo bili drugi ili treći na rang listi. Sumnjam dakle, da se sve ovo radi tendenciozno, organizovano protiv mene. Prema tome, očekujem rešenje o otkazu i izbacivanje na ulicu, samo na osnovu činjenice da inspekcija u tri sata nadzora nije mogla videti tri školska dokumenta koji su inače bili tu“, tvrdi Dragoljub Janković.

Nastavničko i pomoćno osoblje ove škole sa kojima smo razgovarali su mahom na strani direktora Jankovića.

  • IL-Slavoljub-Gojkovic Janković očekuje smenu sa mesta prvog čoveka škole u Crnjevu„Juče sam saznao za ovu situaciju koja se dešava u školi. Blago je reći da sam iznenadjen. Problema u školi nikada nije bilo, a kolektiv funkcioniše veoma dobro. Interes za eventualnu smenu direktora sigurno postoji, o tome se neko vreme priča i u gradu po kuloarima“, kaže za InfoLIGU Slavoljub Gojković, profesor informatike i tehničkog.

IL-OS-kirilo-savic-crnjevo-ivanjica-hodnik Janković očekuje smenu sa mesta prvog čoveka škole u Crnjevu

Osnovna škola „Kirilo Savić“ u Crnjevu osnovana je i sa radom počela 1997. godine. U matičnoj školi i izdvojenim odeljenjima u Osonici, Lukama i Budoželji ima 658 učenika, a u njoj radi ukupno 84 radnika.

You may also like...

45 Responses

  1. DB kaže:

    u prosveti je takav ološ da nema dalje,prosto me sramota što sam prosvetni radnik;svet nam se smeje i služimo za sprdnju baš zbog ološa koji sebe često zna sa visine nazvati “intelektualcima”; M****,M****,S****…ekipa koja u svakoj normalnoj zemlji bi bila na udaru kriminalnih inspektora i policije a ovde im je dopušten rad sa decom;da ih čovek ne poznaje i sreo ih slučajno na Kalenić pijaci pomislio bi da prodaju paprike i luka…

  2. Vidite kako Budo prepozna sebe u komentarima. Nemoj da brines počla je smena direktora neradnika. Dolaze i kod tebe.

    • Budo kaže:

      Poceo sam da drhtim,Prilike,joooj,kako sam se uplasio,brrrrr,kakvog straha.BRRR…..Nego,Prilike dodji malo na jedan cas matematike od jedan do pet,za pocetak…..

    • Komšija kaže:

      Svi direktori od 1994.godine su samo promenili SVE PARTIJE, primali uglavom devojke bez konkursa, imaju sekretare i blagajnike, knjigovodje i ne rade ništa. Samo se šetaju po školi ili po svetu. Ima direktora koji nisu ništa pročitali 20.godina, koji ne znaju da sastave rečenicu, da obave telefonski razgovor, koji su sex.. paćenici, a koji uspeju da se vide u II Dnevniku kad posade tri leske. A niko ne zna koliko traju časovi i koliko se plaća radno mesto. Koliko goidna unazad nije zastupljena nastava srpskog jezika stručno. A plata gura……………………

  3. Pošto si loše informisan zasela Nena SNS.

  4. Budoo,levo .... kaže:

    Ne razumem sto se ovaj Osonica tolko vezao za moje levo m.d.,nema tu mlogo zanimljivog za njega

  5. Ivanjicanin kaže:

    Ovaj Jankovic je trebao odavno da ode

  6. DS kaže:

    Ocekujem od DS-a u Ivanjici da zastiti Jankovica. Mogu coveka da smene a zasto prinudna uprava skoli. A svi sa Karicevom, Megatrendom, uspesni studenti sa Kosova, Leposavica, masteri iz Novog Pazara, … glavu gole, pokrite se usima i ucutite.

  7. Nama u Crnjevu hoce da smene direktora, a direktor ******* skole prilikom eksterne kontrole koju je imenovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog ravoja ocenjen sa jedan. Vredjao članove komisije i svi ćute. Zaspao treceg dana kontrole u nastavničkoj kancelariji. Nije od umora, nego od rakije, boli glava. Naša škola ocenjena sa tri i hoće da nam uvedu prinudnu upravu. Neće moći.

  8. Prilike kaže:

    Svi sa prosekom manjim od 6,50 i svi koji su studirali duze od pet godina ne bi trebalo da rade u drzavnim sluzbama. A nama pokusavaju pamet da sole djaci PONAVLJAČI.

  9. Osonica kaže:

    E moj Budo levo m*d*. Izgleda da Budo ima svoje sledbenike. Dodjite malo u Osonicu, da vas naucimo kako se radi i stvara porodica. Nije sve u casici i flasici. Oċe da crknete od jela i pića.

  10. mirela kaže:

    I sami ste nepismeni, jedva ste zavrsili osnovnu skolu. Sada Vi smatrate da mozete o skolovanim ljudima koji nisu kupili diplomu svasta da pisete.

  11. mirela kaže:

    Mnogo nepismenog naroda ima u Ivanjici. Roditelji vodite racuna o svojoj deci. Za nevaspitanje ste sami krivi a ne prosvetni radnici.

  12. Clan kaže:

    Glasacu ponovo za SNS, samo ako PREDSEDNIK SMENI SA RUKOVODECIH MESTA SVE PIJANCE.

    • Budov jaran kaže:

      Za počijetak nauči tablicu množenja,i sjutra glasaj slobodno za kog hoćes.

    • Budoo,levo .... kaže:

      E,druze ,clan?jel ti smenjujes sve pijance,ili pijanca ********* ,ili pijance doktore,ili pijance skolovane,ili pijance bez farmerki koje su pukle usled udebljanih novcanika..I ako si vec clan,mozda si i postao doktor u medjuvremenu?

  13. Medjurecje kaže:

    Uvek su najpametnije sveznalice, MI U SELU IH ZOVEMO TOLMACI, koje u studirale 8 ili 9 godina i vise sa prosekom 2π (2 * 3,14 = 6,28). Ti bi da vode politiku i sole pamet. Nece moci. Nekima treba reci da je umro drug Tito.

  14. Roditelj kaže:

    Idi Budo i ostali brizni, pokupite smece ispred skole na igralistu do Moravice. Vidite ko se nocu skuplja. Decu ne smemo da pustimo samu. Drugacije bi reagovali da ste roditelji. Sta me briga ko je direktor ako skola ima rezultata, ako se radi i ako su deca zadovoljna.

    • neiskusan kaže:

      E” moj” roditelju bog ti je dao nesto sto se pozeleti moze najvise, decu,razumem da si brizan i sve si u pravu oko izlaska tj.ne izlaska,rezultata itd. A pitas li sebe koji rezultati dali oni koji se pisu na portalu ili oni stvarni,nije slucajno biti “doktor” ne stize se lako mora automobilima,obilaskom zakona,pomoci onima sto su na i oko vlasti,razumeces jednog dana i vise od toga,a decasu uvek zadovoljna ako ih ne ometas u neradu,cekas kad ce biti spremna nauciti,ocenu dati koju doktor pomisli,a vi roditelji srecni jer komsinica ce popiti kafu za Vukovu diplomu,a P O S L E.?

  15. Crnjevo kaže:

    E moj Budo levo **do. Ti jedino mozes da pomognes Jankovicu.

  16. Budo kaže:

    Jankovic mora biti smenjen jer nije doktor.A danas da bi bio doktor mora da imas da si clan i da odvojis jedan vikend,a on to nije uradio i .. Eto inspektora koji je dosao po narudzbi doktora,a ni sam veseli ne znajuci sta trazi po skoli.Naravno niko nije bezgresan,ali Janko nije doktor.

  17. Slatina kaže:

    Nadam se da ce i ovaj sto ne izlazi od ******* biti na tapetu. Doduse odvede ekipu svojih ljubimica ponekad i u Slatinu. Slavio rodjendan u kafani u Slatini, a skolski kombi vozi i razvozi njegove ljubimice. Naduo se od jela i pica. Oce pukne. Valjda cita neko iz vlasti ovo. Koliko trosi goriva skolski kombi, koja mu je kilometraza. Ima li putnih naloga za Slatinu i sve druge izlete. Ko ovo placa. Zato skola i kupuje trula drva iz Slatine.

  18. Gorica kaže:

    Trebalo bi sve procesljati a ne samo Crnjevo. Svi znamo ko je gde i kako dosao.Uostalom, nije ni vazno kako je postavljen direktor, vec koliko je ucinio za skolu. Da se ne foliramo. Sve se u Ivanjici zna.

  19. anci kaže:

    Ma dajte ljudi ostavite coveka na miru….Psi laju, karavani prolaze. Ne daj se direktore

  20. nezadovoljni roditelj kaže:

    Jeste porodica velika,sve je zaposlio bracne parove….pogledajte malo bolje….

  21. Pazljivo vas pratimo kaže:

    Sto se toliko naprednjacima zuri da smene ******** i dovedu ******* osim ako nisu resili da udome jos malo parijskih kadrova kao sto udomljava ********** u Medjurecju(njena kci i ********** zena).

    • Stevo kaže:

      Zadnjih nekoliko godina svi udomljavaju svoje rodjake i svalerke u skole opstinu i bolnicu.Sve se zna.Sramota

  22. Osonica kaže:

    Sto je dozvolio da se ucenici iz Osonice i Luka voze u drugu osnovnu skolu a ne u skolu kojoj pripadaju. A Opstina placa prevoznike. Od nasih para se drugi bogate. Zasto.

  23. Sindikat kaže:

    Valjda ce i pijanac biti smenjen. Škola je ko štala, smrdi. Gde su pare koje je dobio od Opstine. Za 17 godina koliko je direktor od Opstine je dobio 153.000.000 dinara. To je vise od 1.200.000 EVRA. Gde su pare predsednice Opstine. Nadam se da ce neko iz vlasti procitati komentar.

  24. Sindikat kaže:

    Nadam se da se i **** biti smenjen. Škola je u jadnom stanju. Isti su. Neradnici. Doduše ovaj juri čašice i flašice.

  25. Rade kaže:

    Ja sam moje dete upisao u Milinko Kusic sa Lucke Reke ide zbog njega idi u Afriku

  26. Milica kaže:

    Jankovicu covece idi bre uzivaj u svetu i zivotu…Neka malo dodju drugi. Opusteno bre…

  27. ivanjicanin kaže:

    BOTOVI ZBOR U PAROVE RAZBROJ SE , BOT , JA DO NJEGA , BOT , JA DO NJEGA

  28. nezadovoljni roditelj kaže:

    Koja porodica kad on nije u skoli,pre bi ga nasli u Africi ili u Indiji nego u toj skoli….Da li je ispratio penzionere kako dolikuje,pitajte ga to,kako je maturante isterao iz skolskog dvorista.Zatvorio vodu i isterao ih….Kako i gde idu pare od skolske sale?Svi znaju ko je on.Zasto je dozvolio da deca sa Lucke Reke i Buka idu u drugu skolu,a trebali bi u Crnjevo???? Nije samo problem u papirologiji vec odnos prema poslu,obavezama,odnos prema deci,a i roditeljima.

    • stane kaže:

      Ovo je tačno.Nemam ništa protiv,neka čovek obilazi Afriku i Argentinu,nek’ uživa,ali prijatelju uradi nešto za školu.Škole po selima za koje si zadužen prokišnjavaju.Škola u Crnjevu postade ruina.Ajmo pogledati istini u oči.Imam malo dete koje treba sutra tu školu da pohađa,nemate najosnovnije uslove.Pusti papirologije i prazne priče.Škola grca,a ti druže na safariju.Neozbiljno,ali baš.

  29. Mira kaže:

    Gde su rezultati direktora za 14 godina unazadio je skolu

  30. Vule kaže:

    Ovaj treba da ide pod hitno zna se lad dolazi da radi to vide svi po Crnjevu upropastio je skolu daj boze da dodje ta o kojoj ti pricas

  31. mileva kaže:

    A da se to ne zuri onoj sto je dovela strane investitore u Ivanjicu dok je bila poslanik u Skupstini Srbije , da bacimo po neki dinar na opkladu ko dolazi umesto Jankovica

  32. Darko kaže:

    I treba da ga smene

  33. Stanko kaže:

    Nemam ništa protiv gospodina Jankovića,ali škola je evidentno zapuštena.Pohađao sam u ovoj školi 90tih godina,znam u kakvom je stanju onda bila,a kakva je sada.Ko god da dodje na njegovo mesto,moraće da obrati pažnju na obnovu škole jer je sadašnje stanje očajno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *