Meštani preplašeni jer im se medvedi šetaju pored prozora

Ivanjica – Meštani sela Dobri Do u ivanjičkoj opštini uplašeni su jer im se mečke, kako kažu, šetaju ispod prozora. Rada Nerandžić  svedoči  da je u petak videla jednu mečku koja je prošla pored  štale, a već u subotu dve su bile ispred kuće.

medo-11 Meštani preplašeni jer im se medvedi šetaju pored prozora

-Mnogo sam se uplašila jer su bukvalno bile ispod prozora. I nije im prvi put da dolaze. Pre tri godine imali smo neprijatnu situaciju kada je napala našu junicu i ozbiljno je povredila. Jedva smo uspeli da je spasemo.  Ja živim na selu, imam ovce, krave i svakodnevno sam od tog nemilog događaja bila u strahu da li će se iznova pojaviti. I evo sada su bukvalno došle pred kuću. Ne znam šta da radim niti kome da se obratim za pomoć.  Noću ne smem da izađem iz kuće, a danju moram da držim oči otvorene i osluškujem da slučajno ne naiđu.-kaže Rada.

medo-2 Meštani preplašeni jer im se medvedi šetaju pored prozora

U ovim krajeva mečke nisu retkost.  Ali u poslednje vreme sve češće ih ljudi viđaju blizu centara sela i domaćinstava gde ima domaćih životinja ili pčela.  Meštani su uplašeni  jer ne znaju kako da se zaštite.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *