Nevreme koje je zahvatilo deo ivanjičke opštine opustošilo zasade malina, šljiva, krompira…

Nevreme koje je u nedelju zahvatilo deo ivanjičke opštine u pojedinim malinjacima pričinilo je stopostotnu štetu. Gradonosni oblak stručio se na području Bedine Varoši i zaseoka Rokci pa su zasadi malina, krompira, šljiva i drugog voća i povrća u domaćinstvima Dragane Ćurčić, Miroljuba Stojkovića, Nikole Glavinića, Mila Zarića, Gorana Ćerimana, Slavka i Miloša Neškovića  većim delom uništeni.

IL-Nevreme-Ivanjica-2 Nevreme koje je zahvatilo deo ivanjičke opštine opustošilo zasade malina, šljiva, krompira...

-Bilo je nezapamćeno nevreme. Tukao je grad a olujni vetar je lomio stabljike… Jedan malinjak mi potpuno uništen i to ne za ovu već i narednu godinu jer su svi zaperci polomljeni. Ne sećam se da je ikada ovakvo nevreme bilo. Samo odjednom se spustilo nebo na zemlju i krenulo je sa kišom, vetrom a onda i gradom. Nismo čuli da su ispaljivane rakete. –rekao je za Info Ligu, Vladan Ćurčić.

IL-Nevreme-Ivanjica-3 Nevreme koje je zahvatilo deo ivanjičke opštine opustošilo zasade malina, šljiva, krompira...

I njegove komšije su očajne jer, kako kažu, sve što su uložili u svoje njive , i trud i novac, otišlo je za nekoliko minuta.

-Ovo je veliki finansijski udarac za sve nas, mi sami ne možemo vo da nadoknadimo.- kažu meštani čije nive su stradale tokom nevremena.

IL-Nevreme-Ivanjica-4 Nevreme koje je zahvatilo deo ivanjičke opštine opustošilo zasade malina, šljiva, krompira...

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *