Zlatibor prilagođen osobama sa invaliditetom

Opština Čajetina velika sredstva ulaže u aktivnosti osoba sa invaliditetom, a i investitore na Zlatiboru savetujemo da grade objekte prilagođene vašim potrebama. Kao lokalna samouprava nastojimo da i svi naši objekti budu bez barijera, jer turističko mesto kakvo je Zlatibor sa okolnim naseljima i prirodnim lepotama pripada svima. I moral i etika nas obavezuju da Vam budemo na usluzi i uveravam Vas da ćete kod nas uvek imati otvorena vrata za bilo koju vrstu aktivnosti – rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, polaznicima Zimske škole Nacionalne organizacije za osobe sa invaliditetom Srbije koja se od 9. do 12. decembra održava na Zlatiboru.

IL-Tri-Zlatibor-Kisicka-300x142 Zlatibor prilagođen osobama sa invaliditetom

Gradimo novi sportski kompleks na Zlatiboru, nastavio je Stamatović, i jedan od glavni zadatak projektanata sportskih terena i pratećih objekata jeste da ih prilagode korišćenju i za osobe sa invaliditetom. Pozivam Vas da i Vi date predloge koje ćemo preneti projektantima kako biste se ovde lepo osećali.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević je ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je podržalo ovaj događaj, rekla da je energija i snaga osoba sa invaliditetom uvek njen lični podstrek. “Način na koji se borite sa svojim izazovima i kako prevazilazite sve prepreke je nešto odakle svako od nas može dosta toga da nauči. I ja želim da učim od Vas. Znam da je potrebno da budete makar duplo bolji da bi Vam se dala prilika. I Vi i jeste duplo bolji. I, hvala Vam na želji i volji da zajedno gradimo Srbiju bez barijera” zaključila je ministarka Kisić Tepavčević.

IL-Dva-Zlatibor-Kisicka-300x142 Zlatibor prilagođen osobama sa invaliditetom

Nagrada na konkursu “J=ednaki” u kategoriji “J=ednaki u sprečavanju diskriminacije” ove godine pripala je Jelena Marić iz Užica koja je zahvaljujući se rekla da je to kruna njenog jedanaestogodišnjeg rada i da veruje da će, u saradnji sa Ministarstvom, u narednom periodu biti unapređeni uslovi za život i rad osoba sa invaliditetom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *