Gasifikacija Ivanjice u završnoj fazi – počinju priključenja na distributivnu mrežu (VIDEO)

Kompleksan projekat gasifikacije Ivanjice, u koji je Vlada RS uložila preko 8,5 miliona evra, ušao je u završnu fazu nakon gotovo šest godina. Konačno su se stekli uslovi da građani i pravna lica mogu da se priključuju na distributivnu mrežu gasovoda, a više o tome za naš portal govorio je pomoćnik predsednika opštine Ivanjica, Aleksandar Radonjić.

Osnovni cilj opštine Ivanjica pri odluci o sprovođenju ovog projekta bio je ekološke prirode, s obzirom da je varoš u kotlini pa je zimi, zbog loženja, vazduh zagađen. U startu je bilo predviđeno oko 1000 priključaka, a zainteresovani građani  dobili su popust od dvadeset odsto na vrednost investicije 780 evra. Dodatna olakšica ostvarena je jer je preduzeće Srbijagas omogućilo plaćanje priključka na 36 mesečnih rata. Do sada je izvedeno oko 900 priključaka i trenutno je veliko interesovanje za nove.

IL-srbijagas Gasifikacija Ivanjice u završnoj fazi - počinju priključenja na distributivnu mrežu (VIDEO)

Uslov za priključak na gasovod je da objekat bude legalizovan, upisan u katastru pre donošenja propisa o legalizaciji ili da ima upotrebnu dozvolu.

IL-gasovod-gasifikacija-ivanjica Gasifikacija Ivanjice u završnoj fazi - počinju priključenja na distributivnu mrežu (VIDEO)

Od preduzeća trenutno je na gas priključena firma Koning kao i Sponit pumpa gde vozači koji  imaju automobile na metan gas mogu koristiti usluge. 95 odsto grada je pokriveno gasifikacionom mrežom izuzev Belih njiva i glavne ulice zbog uslova Zavoda za zaštitu, ali će se i ovaj problem rešiti izvođenjem priključaka iz susednih ulica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *