Novi krov nad bazenom ”Anemije”

Specijalna bolnica za rehabilitaciju iz Ivanjice, ovih dana završava rekonstrukciju krova zgrade iznad samog bazena. Konstrukcija je bila dotrajala i oštećena jer nije menjana od osnivanja ove ustanove, daleke 1978. godine. Sitni problemi na koje se nailazilo tokom same rekonstrukcije, ali i vremenske prilike, prolongirale su završetak radova, pa će prema rečima nadležnih taj deo popularne „Anemije“ svečano biti otvoren oko 1. maja.

IL-anemija-bazen-krov-2 Novi krov nad bazenom ''Anemije''

Bolnica ovu investiciju realizuje iz sopstvenih sredstava, izvođač je iz Sremske Mitrovice, a koštaće oko 10 miliona dinara. Trenutno se izvode zanatski radovi unutar samog bazena, vredni 500.000 dinara, a posao obavljaju dva preduzeća iz Ivanjice, „13. septembar“ i „Kole dekor“.

  • IL-miroslav-popovic Novi krov nad bazenom ''Anemije''Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, a sam bazen nam je izuzetno potreban jer je dostupan svim našim korisnicima usluga. Nemamo mogućnost pružanja usluga sportskim klubovima ili školama, ali ga koriste ivanjička deca, dva puta dnevno. Nije dakle dostupan širem građanstvu, jer je namenjen isključivo u medicinske svrhe“, rekao je za InfoLIGU direktor Specijalne bolnice, dr Miroslav Popović.

Ova ustanova je iz sopstvenih prihoda u prethodnom periodu nabavila i četiri nova medicinska aparata namenjena pacijentima koji imaju problema sa kičmom i zglobovima. Za tu vrstu terapija oni više neće morati da putuju u Beograd.

IL-anemija-bazen-krov-3 Novi krov nad bazenom ''Anemije''

Specijalna bolnica za rehabilitaciju raspolaže sa 250 kreveta, od čega je 80 u mreži Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Ima dva restorana sa 330 mesta, bazen, teretanu, saunu, trim salu, sportske terene, biblioteku i dve kongresne sale sa 280 mesta. Okružena je parkom površine 4,5 hektara.

You may also like...

1 Response

  1. Persa kaže:

    Htela sam da pitam plaća li se za maloletnike, hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *