Promocija knjige Svetlane Dunjić u ivanjičkom Domu kulture

Promocija knjige “Utroba predaka” Svetlane Dunjić održaće se u plavoj sali ivanjičkog Doma kulture u četvrtak, 14. marta sa početkom od 19 časova. Roman ,,Utroba predaka“ je dirljiva priča o sudbini devojčice Radmile koja jedan deo svog života živi u manastiru. Govori o velikim iskušenjima koja pred nju postavlja život i odgovorima koje ona na tim iskušenjima daje.
Autor, Svetlana Dunjić, rođena 08.03.1971. godine, završila je Saobraćajni fakultet na Beogradskom univerzitetu. Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Gimnaziji u Čačku, gde i danas živi i radi.  Autor je romana ,,Put u povratak“, izdavačke kuće Književna Omladina Srbije (treća nagrada ,,Pegaz“ na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2019. godine).
Član je Sveslovenskog književnog društva i ogranka Vukove zadužbine u Čačku. Knjigu noveleta ,,Igrokazi belinom“ objavila krajem 2021. godine. Treću knjigu, roman ,,Utroba predaka“ objavila je krajem decembra 2023. godine.

Slavi život, pesmu i tišinu, čoveka i prirodu, reč i misao, pokret i sliku, zadovoljna je kada radi sa ljudima i za ljude. U ljudima otkriva potencijalnu dobrotu i svojim knjigama je podstiče. U svojim knjigama govori o čovekovim padovima i razočaranjima, ali i pronalaženju pravih puteva.

il-knjiga-svetlana Promocija knjige Svetlane Dunjić u ivanjičkom Domu kulture

Promene i događaji koji prate bezbrojne stranputice kojima se može krenuti tokom života, ali i izboru svakog od nas da pronađe razumevanje za sve pojave.Često govori o temi ljudskog straha i nemoći ali da samo sa verom i nadanjem u Boga svaki čovek može pronaći svoje parče neba, ali ne po svaku cenu, ne po cenu duše.Kroz događaje kojima opisuje ponašanje svojih junaka pokušava da objasni kako spoljašnji događaji utiču na unutrašnjost čoveka, Svetlana tendencizno pruža nameru čitaocu da se zamisli nad pitanjem zašto smo mi ovde. Često postepeno otkriva smisao, jer traganje za smislom znači da nisi daleko od Boga.Kada govori o ljubavi, čini to na način da ljubav predstavi kao uzvišen odnos dva bića ka kome svi treba da težimo.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *