Malinari traže sastanak sa resornim ministarstvom (VIDEO)

Arilje – Predstavnici udruženja “Naše voće Srbija”, koje okuplja male hladnjačare i uzgajivače maline, organizovalo je danas sastank u Arilju gde su se okupili i predstavnici iz susednih opština. Razgovaralo se o načinu na koji se mogu rešiti nagomilani problemi u malinarstvu kako bi predstojeća sezona bila bolja, prvenstveno u smislu isplativosti uzgoja malina.

Božo Joković predsednik udruženja ’’Naše voće Srbije’’ kaže da su jednoglasno zatražili hitan sastanak sa ministarstvom poljoprivrede i ministarkom Jelenom Tansković, kao i predsednikom države.

IL-Bozo-Jokovic- Malinari traže sastanak sa resornim ministarstvom (VIDEO)

Proizvođači su izneli svoje stavove i nezadovoljstva, a među predlozima bilo je i formiranje jednog udruženja koje će zastupati stavove svih malinara, jer kako su istakli, politika se umešala u mnogobrojna postojeća udruženja, pa se više ne zna ko koga i zbog čega zastupa.

IL-Sasatnak-Arilje-malina- Malinari traže sastanak sa resornim ministarstvom (VIDEO)

Svima je je poznato kakav je značaj maline u Srbiji i njeno učešće u bruto-domaćem proizvodu i koliko je malina u poslednjih pet decenija podigla nivo života stanovnika ruralnih regija u Srbiji. Zato malinari ističu da svi moraju dati maksimum da se otklone poremećaji na tržištu u sektoru malinarstva.

You may also like...

1 Response

  1. Ariljac kaže:

    Nerealni kurs.dinara – precenjen, negativno utice na izvoz srpskog.proizvoda, pa i msline.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *