Dostavljanje ponuda za izvođenje radova na deonici državnog puta Požega – Ivanjica

Javno preduzeće Putevi Srbije objavilo je poziv za dostavljanje ponuda za izvođenje radova pojačanog održavanja državnog puta Požega-Ivanjica i to na deonici dugoj 25 km.
Republika Srbija je dobila zajam od Evropske investicione banke za troškove Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja a deo tih sredstava biće iskorišćen za deonicu Požega-Ivanjica od km 209+141.00 do km 248+079.38.
IL-JP-Putevi-Srbije- Dostavljanje ponuda za izvođenje radova na deonici državnog puta Požega - Ivanjica
Radovi, između ostalog obuhvataju pripremne radove koji uključuju odstranjivanje prekomernog biljnog materijala, rušenje postojećih elemenata puta (ivičnjaka, kolovoza, betonskih elemenata), rušenje i uklanjanje elemenata oštećenih konstrukcija i pripremu podloge postojećeg kolovoza za nanošenje novih slojeva (struganje postojećeg kolovoza, sanacija oštećenja postojećeg kolovoza), kao i radove donjeg stroja koji uključuju iskop, tretiranje podtla, izradu nasipa, bankina i bermi, humuziranje.
Takođe, budući izvođač biće u obavezi i da poboljša sistem za odvodnjavanje, izradi kolovoz na pristupnim putevim, izvede radove na poboljšanju kolovoza (izrada nevezanog, bituminiziranog nosećeg sloja i izrada habajućeg sloja od asfalt betona) kao i postavljanje betonskih ivičnjaka i izradu rigola.
Radovi se obavljaju pod saobraćajem, pa posebnu pažnju treba posvetiti održavanju bezbednih uslova odvijanja saobraćaja i napredovanja radova, piše u poziu.
Period izgradnje je 18 meseci, a rok za slanje ponuda 18. januar 2024. godine. Više detalja pogledajte OVDE.
Izvor: Ekapije

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *