Zajednička akcija Crvenog krsta Ivanjica, Crvenog krsta Srbije i opštine Ivanjica

Crveni krst Ivanjica je započeo distribuciju  paketa pomoći za svoje korisnike uz podršku Crvenog krsta Srbije i opštine Ivanjica, volontera Crvenog krsta Ivanjica i Crvenog krsta Srbije.

Vlada Republike Srbije je na inicijativu Crvenog krsta Srbije a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u 2021. godini obezbedila finansijska sredstva za nabavku artikala hrane i higijene za program pomoći najugroženijim porodicama u vidu porodičnih paketa hrane i higijene u gradovima i opštinama II, III i IV grupe razvijenosti.

IMG-20211027-WA0009-1024x576 Zajednička akcija Crvenog krsta Ivanjica, Crvenog krsta Srbije i opštine Ivanjica

Predlog Crvenog krsta Srbije za 2021. godinu, bila je podrška za obezbeđivanjem  50.500 sledovanja pomoći i kao takav je prihvaćen i formalizovan kroz Sporazum o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 617/1 od 6. maja 2021. Godine.

Kroz ovaj program za Crveni krst Ivanjice opredeljeno je 300 prehrambenih, 300 higijenskih paketa i 3000 kg brašna.

S obzirom na veličinu i razruđenost  naše opštine kao i na   veliku udaljenost naših korisnika u ruralnom području, Crveni krst Srbije i opštine Ivanjica  su pružili punu podršku Crvenom krstu Ivanjica u distribuciji paketa kroz angažovanje svojih terenskih vozila i vozača.

IMG-20211027-WA0032-1024x768 Zajednička akcija Crvenog krsta Ivanjica, Crvenog krsta Srbije i opštine Ivanjica

Nemerljiv doprinos u realizaciji ovih aktivnosti  pružilo je preko dvadeset izuzetnih volontera Crvenog krsta Ivanjica i volontera Crvenog krsta Srbije – članova Nacionalnog tima za delovanje u nesrećama.

Crveni krst Ivanjice se zahvaljuje svima  angažovanima, kako bi pomoć blagovremeno stigla našim korisnicima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *