Svečani prijem prvaka u ivanjičkim školama (VIDEO)

Osnovne škole “Milinko Kušić” i “Kirilo Savić” iz Ivanjice danas su svečano otvorile vrata za đake prvake. U  školu “Kirilo Savić” upisano je 64 učenika, od koji su 60 u matičnoj, dok će četiri učenika nastavu pohađati u izdvojenim odeljenjima u Osonici i Lukama. Tokom svečanog prijema drugari iz starijih razreda pokazali su svoj talenat u recitovanju, glumi i pevanju, a prisutne je pozdravio i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je rekao da  će se lokalna samouprava i dalje truditi da obezbediti što bolje uslove školovanja, i istakao da će ovogodišnji prvaci dobiti po 15000 dinara za kupovinu školskog pribora.

Osnovna škola “Milinko Kušić” ove godine bogatija je za 108 učenika raspoređenih u četiri odeljenja u matičnoj školi, dva izdvojena odeljenja u Osonici, jedno u Raščićima i jedno na Bukovici.U čast nove generacije, sa željom da im prvi dan škole ostane u lepom sećanju, stariji drugari su im upriličili priredbu dobrodošlice.

il-prvaci- Svečani prijem prvaka u ivanjičkim školama (VIDEO)

Nakon priredbe prvaci su imali priliku da obiđu školu i se upoznaju sa svojim učiteljicama, i drugovima sa kojima će naredne četiri godine deliti školske klupe.

il-prvaci-1 Svečani prijem prvaka u ivanjičkim školama (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *