Pelet pojeftinio – Ogromno interesovanje pred grejnu sezonu (VIDEO)

Grejanje na pelet doživljava sve veću popularnost, kako u svetu, tako i kod nas. Najveći razlozi za to su komfor i očuvanje životne sredine. Korisnike koji su već prešli na ovaj vid grejanja, ali i one koji tek planiraju obradovaće činjenica da je pelet osetno pojeftinio. Ove godine prodaje se od 30000 do 36000 dinara po toni, odnosno od sedam do 10000 dinara manje po toni nego prošle grejne sezone. Jedan od najvećih proizvođača peleta u Ivanjici jeste firma Crown forest, koja na dnevnom nivou može da proizvede oko 150 tona ovog ogreva.

Pristupačnija cena peleta ove godine pojačala je i potražnju grejnih tela , a firma Spektar iz Ivanjice  pogotovo u grejnoj sezoni nudi veliki broj pogodnosti za kupovinu kotlova i peći.

IL-pelet- Pelet pojeftinio - Ogromno interesovanje pred grejnu sezonu (VIDEO)

IL-Spektar-ponuda- Pelet pojeftinio - Ogromno interesovanje pred grejnu sezonu (VIDEO)

I pored svih prednosti grejanja na pelet, mnoga domaćinstva u Ivanjici ostala su verna drvima, koja ove godinu mogu nabaviti po ceni od 60 do 75 evra po metru. Takođe, s obzirom na to da je prošla zima bila blaga, mnogi su u svoje domove ugradili inverter klime koje troše 30 posto manje energije od obilčnih.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *