Festival dečijeg folklora okupio veliki broj talentovanih učesnika (VIDEO)

Festival dečijeg folklora “Svetlost na brežuljku’’ tradicionalno je okupio veliki broj folkloraša iz okruženja sa ciljem očuvanja i promocije narodne baštine i  prenošenja na mlađe generacije. U veoma  jakoj konkurenciji prvo mesto osvojio je KUD “Elektroporcelan” iz Aranđelovca, koji su dobili i specijalnu nagradu za najviše učešća na ovom festivalu. Druga nagrada otišla je u Kosjerić, KUD-u “Maksim Markovć”, a treće mesto osvojilo je kulturno-umetničko društvo “Kolubarsko kolo” iz Mirosaljaca.

Za najoriginalniji kostim na festivalu  diplomu je dobio ansambl “Bane Milenković” iz Novog sela, a nagradu najboljeg pevačkog ansambla KUD “Mladost” iz Pecke. Najbolji scenski nastup imali su učesnici iz OŠ Sreten Lazarević iz Prilika, dok je diploma za najoriginalniji nastup otišla KUD-u Moravica. Najbolji muški igrač je Gavrilo Avramović iz KUD-a “Kolubarsko kolo”, a najbolji ženski igrač Jovana Tošović iz KUD-a “Moravica”.

il-folklor Festival dečijeg folklora okupio veliki broj talentovanih učesnika (VIDEO)

Organizacije manifestacije je OŠ “Sreten Lazarević” iz Prilika, a generalni pokrovitelji su Ministarstvo kulture i opština Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *