Krupan grad ”tukao” delove ivanjičke i ariljske opštine (VIDEO)

Ivanjica/Arilje- U pojedinim delovima grad je bio, skoro, veličine teniske loptice pa su malinari, kako kažu, bežali da spasu glave.

U Donjem Radaljevu kod Ivanjice tokom popodneva grad veličine oraha napravio je ozbiljnu štetu na pojedinim malinjacima. Kako kažu proizvođači ovog voća srećom nije padao dugo jer je jak vetar brzo odneo gradonosne oblake, ali ima i onih koji razočarani cenom ’’crvenog zlata’’ drugačije misle.

-Što nije padao bar još deset minuta da ubije sve ovo i reši nas muke. Ovako ćemo još morati da trošimo vreme i kosimo malinu, jer od nje zarade više nema.-kaže ogorčeno Milan Gavrilović iz ovog sela.

IL-Grad-Ivanjica-3 Krupan grad ''tukao'' delove ivanjičke i ariljske opštine (VIDEO)

Meštani Donjeg Radaljeva potvrdili su za Info Ligu da je padao izuetno krupan grad, ali je sve trajalo veoma kratko, par minuta, pa je šteta sporadična, od njive do njive u zavisnosti gde se led izručio.

-Ja sam mislio da će sve sravniti sa zemljom kako je počelo. Samo odjednom ogroman grad krenuo da tuče ali nekako redak, vrlo čudno…. I onda je nakon par minuta stao. Nekim komšijama je baš oštetio maline,  neki su imali sreće. Ali gde god da je vetar odneo oblake, nisu dobro prošli.- kaže jedan od meštana.

IL-Grad-Ivanjica-2 Krupan grad ''tukao'' delove ivanjičke i ariljske opštine (VIDEO)

Nažalost oblaci su se nadvili i nad Lukama, pa su stradali zaseoci Krdžići, Vasovići, Zornići, Milenkovići.

-Padao je toliko krupan grad, da čovek ne poveruje, veličine teniske loptice u nekim delovima. Uništilo mi je preko pedeset odsto maline, a stradao mi je i crep na kući. Zamislite koliki je to  grad bio i koje jačine kada je probijao crep. Ogromna je šteta, ogromna.-kaže  Aleksandar Ajdačić iz sela Luke. Krupan grad izručio se i na području Lise.

il-grad-kao-pesnica Krupan grad ''tukao'' delove ivanjičke i ariljske opštine (VIDEO)

I u delu opštine Arilje padao je veoma krupan grad a posledice će tek biti sagledane…

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *