Šest medalja za Ivanjicu na MOSI igrama u Kolašinu

U crnogorskom gradu Kolašinu od 5. do 9. jula održane su 58. MOSI igre. Igre mladih sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BIH okupile su 2 000 sportista iz 29 opština. Ivanjicu u Kolašinu su predstavljale atletičarke i karatistkinje koje su ostvarile sjajne rezultate. U konkurenciji najboljih sportista regiona osvojile su šest medalja. Atletičarke Javora su posle dobrog nastupa na državnom prvenstvu i u Beranama,osvojile su tri medalje. Sara Đokić je osvojila dve medalje, bronzanu u trci na 100 metara i srebrnu u trci na 200 metara, uz istrčane lične rekorde u obe discipline. Jovana Lazić je posle medalje na državnom prvenstvu osvojila i medalju na MOSI igrama, srebrnu, u trci na 400 metara. Štafeti Ivanjice 4×100 metara medalja je izmakla za jednu desetinku sekunde. Zapažen nastup imale su i Katarina Rajković, Lena Racić, Teodora Dimitrijević, Vanja Velisavljević. Veliki peh zadesio je atletski sastav Ivanjice kada se na zagrevanju pre starta prve discipline povredila Milica Tomašević koja nije mogla nastupiti na ovom takmičenju.

IL-Atleticarke-Javora-1 Šest medalja za Ivanjicu na MOSI igrama u Kolašinu

Sjajan nastup u Kolašinu imale su i ivanjičke karatistkinje. Osvojile su tri medalje za Ivanjicu na 58. MOSI igrama. Kata tim u sastavu Marina Nenadić, Angelina Jolović, Aleksandra Mićić, osvojio je ekipno zlatnu medalju, dok su u pojedinačnoj konkurenciji u katama bronzane medalje osvojile Aleksandra Mićić i Angelina Jolović.

Treneri ivanjičkih atletičarki i karatistkinja, Dušan Orestijević i Marina Nenadić, zadovoljni su nastupima svojih takmičara u Kolašinu i ističu da sa posebnom željom i motivom nastupaju za našu opštinu i uvek će se truditi da Ivanjicu predstave u najlepšem svetlu dobrim sportskim rezultatima.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *