Besplatan koncert Muzička triologija u ivanjičkom Domu kulture

U ivanjičkom Domu kulture u petak, 7.jula,  održaće se koncert Muzička Triologija. Izvođači su Tanja Andrijić, sopran, Dragan Milanović, tenor i hor Kraljice Marije pod dirigenstvom Ivanke Stojakov.

Tanja Andrijić, operska i koncertna umetnica, dobitnica je Zlatne značke Kulturno prosvetne zajednice Srbije, i laureat na brojnim međunarodnim i državnim takmičenjima. Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije, osnivač i potpresednik Udruženja Hor Kraljica Marija i profesor solo pevanja u MŠ Mokranjac.

U avgustu 2018. godine je izdala svoj prvi kompakt disk Zvezdane note za izdavačku kuću PGP- RTS.

slika-koncert-753x1024 Besplatan koncert Muzička triologija u ivanjičkom Domu kulture

Svoje scensko iskustvo ostvarila je u glavnim ulogama u operama klasičnih i savremenih kompozitora u Državnoj operi u Berlinu, Lajpcigškoj operi, na Festivalu u Salcburgu uz pratnju Bečke filharmonije, kao i u Narodnom pozorištu u Beogradu i Makedonskom narodnom teatru u Skoplju. Održala je uspešne solističke koncerte u zemlji i inostranstvu, nastupajući zajedno sa umetnicima iz Boljšoj teatra, solistima Vojnog hora Aleksandrov iz Moskve, i solistima Ruskih kozaka. Često sarađuje sa Narodnim orkestrom RTS-a, kao i Umetničkim ansamblom ministarstva odbrane Stanislav Binički.

Magistrirala je i diplomirala na FMU u Beogradu, kao student sa najboljom prosečnom ocenom. Master studije je završila na Fakultetu muzičke umetnosti u Nemačkoj. Bila je član operskog studija u Narodnom pozorištu.

Kao dete je snimala dečije pesme za izdanja PGP, na albumu Fokenrol i učestvovala je u emisijama RTS-a Deco pevajte sa nama i Jugoslovenski pisci za decu. Bila je pobednica dečijeg festivala Beogradsko proleće, a tri puta za redom je bila pobednica dečijeg takmičenja Zlatna sirena.

Hor „Kraljica Marija“ prisutan je na muzičkoj sceni Srbije od 2008. godine, kada je osnovan pod imenom „Kralj Petar Prvi“. Od 2017 godine nastupa pod imenom hor „Kraljica Marija“, naše znamenite princeze, kraljice i velikog humaniste. Čine ga različite generacije ljudi koje je privukao jedinstveni repertoar muzike raspoloženja.

Hor je nastupao na mnobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu. Navedimo neke od njih: Sava centar, Narodno pozorište, Madlenijanum, JDP, Ruski dom, Dom Sindikata, Kolarčeva zadužbina, Novosadska Sinagoga… Njihov repertoar je izvođen u Beogradu, Novom Sadu,  Rekovcu, Vršcu, Aranđelovcu, Boljevcu, Beču, Pragu,  Budimpešti, Banjaluci, Prijedoru, Temišvaru , na Svetosavskom Balu u Parizu, Ljoret De Maru, Riminiju i Moskvi. Ponosni su na I mesto osvojeno na prestižnom međunarodnom festivalu „ Bitka Horova“ u Moskvi u konkurenciji horova iz 20 zemalja.

Hor „Kraljica Marija“ je snimo 4 CD-a u Umetničkoj muzičkoj radionici  „Jimmy “, kao samostalna izdanja.

Dragan Milanović, tenor, rođen je 1983. godine u Kragujevcu. Sklonost ka muzici pokazuje od ranog detinjstva, svirajući harmoniku. U svom rodnom gradu pohađao je osnovnu i srednju Muzičku školu, a pevački dar spoznaje i razvija kod profesora Milana Nešića. Već u tom periodu osvaja Prve nagrade na republičkim takmičenjima solo pevača u Beogradu. Kao solista u horu i član pevačkog ansambla “Kir Stefan Srbin” često nastupa i osvaja trofeje na festivalima u regionu. Diplomirao je sa najvišom ocenom na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Mijailovića. Na početku studija svoj vokalni potencijal potvrđuje Prvom nagradom na takmičenju Lazar Jovanović 2004. godine. Učestvuje kao solista u izvođenju Mocartovog Rekvijema pod vođstvom maestra Bojana Suđića sa horom i orkestrom fakulteta. Nastavlja usavršavanje i u Opreskom studiju Narodnog pozorišta. Takođe je dugi niz godina solista na brojnim koncertima pod dirigentskom palicom maestra Marka Nešića (premijerno izvođenje dela kompozitorke Olivere Vojne Nešić- kantata “Molitva novomučenicima kragujevačkim”i “Psalam Davidov”). Punih 12 godina radio je kao profesor solo pevanja u Muzičkoj školi u Užicu, a 2022. godine postaje stalni član i solista hora Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”. Aktivno učestvuje u brojnim projektima i nastupa na koncertima, u saradnji sa dijasporom, i naravno, pred domaćom publikom.

Koncert će se održati od 20 časova, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture je i besplatan je za sve posetioce.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *