Ministarka Tanasković u Ivanjici: ”Država mora zaštititi primarnog proizvođača i uvesti otkup u legalne tokove” (VIDEO)

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tansaković, posetila je danas opštinu Ivanjica gde je nakon obilaska poljoprivrednog gazdinstva Milana Pantovića održala sastanak sa proizvođačima malina. Iako je proizvođače najviše interesovala cena ovogodišnjeg roda, ministarka je bila zabrinutija za kvalitet i količnu maline koju će Srbija isporučiti ove godine, s obzirom na vremenske nepogode koje su ostavile veoma negativne posledice na zasade. Takođe je istakla da je država stvorila ambijent da cena ne bude ispod trista dinara.

Ministarka Tanasković rekla je da država mora zaštititi primarnog proizvođača ali i da se za svaki isporučen kilogram maline mora imati papir kako bi se otkup uveo u legalne tokove.

Proizvođači kažu  da ispod tri eura nemaju račun da ulaze u svoje malinjake, ali veruju da će uz pomoć države uspeti da postignu tu cenu.

IL-Tanaskovic-malinari-1 Ministarka Tanasković u Ivanjici: ''Država mora zaštititi primarnog proizvođača i uvesti otkup u legalne tokove'' (VIDEO) IL-Tanaskovic-malinari Ministarka Tanasković u Ivanjici: ''Država mora zaštititi primarnog proizvođača i uvesti otkup u legalne tokove'' (VIDEO)

Ministarka poljoprivrede, Jelena Tanasković, danas je uz Ivanjicu obišla Užice i Arilje gde je ponovila da je država mnogo učinila kako bi se trenutna loša situacija u malinarstvu prevazišla i kako bi se uveo sistem koji će regulisati kompletno bolje stanje u poljoprivredi Srbije.

You may also like...

1 Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *