Radovan Ćurčić novi trener Javora iz Ivanjice

Pre nekoliko dana predsednik Javora, Dragan Lazović ,najavio je da će na trenersku klupu ivanjičkog superligaša stići trener evroskog formata. Enigma je kratko trajala jer se brzo saznalo da će kormilo Javora preuzeti legenda fudbala, Radovan Ćurčić.

Iza Radovana stoji bogata igračka i trenerska karijera. Ćurčić je dete Javora u kome je prošao sve selekcije i još kao pionir isticao se među vršnjacima. Kalio se kroz fudbalsku školu Javora da bi sa nepunih 18 godina stigao do prvog tima. U arhivi kluba stoji zapisano da je Ćurčić odigrao 177 prvenstvenih utakmica i postigao 77 golova što ga je uvrstilo u legende najstarijeg kluba u Srbiji. Kao igrač sudelovao je  u ostvarenju dva najveća uspeha kluba iz Ivanjice. Istaknuti golgeter predvodio je Javor 1994. godine kada je on prvi put u istoriji ušao u tadašnju Drugu ligu a kao kapiten predvodio klub 2002. godine do plasmana u Prvu saveznu ligu. Samo godinu dana kasnije pravo iz kopački Ćurčić je seo na trenersku klupu Javora. I danas se pamti sezona 2007/08 kada je Ćurčić sa klupe bez poraza vratio Javor u Super ligu,a već  naredne sezone u eliti osvojio četvrto mesto, što je do sada najveći uspeh kluba.

il-radovan-cure- Radovan Ćurčić novi trener Javora iz Ivanjice

Takvi rezultati doneli su Ćurčiću titulu najperspektivnijeg trenera Srbije. Na obeležavanju stogodišnjice Javora,  Ćurčić je uvršten u idealan tim a poneo je i titulu najboljeg trenera. Dobar glas se brzo pročuo pa je Ćurčić promovisan u pomoćnika tadašnjeg selektora Vladimira Petrovića Pižona. Nešto kasnije Ćurčić preuzima mladu reprezrentaciju sa kojom eliminiše do tada nepobedivu selekciju Španije i vodi reprezentaciju na Evropsko prvenstvo. Kruna trenerske karijere Radovana Ćurčića je izbor za selektora reprezentacije Srbije na kojoj je proveo dve godine. Kao trener izvesno vreme je proveo i na Tajlandu a poslednje dve godine bio je na funkciji sportskog direktora Javora

IL-Radovan-Curcic- Radovan Ćurčić novi trener Javora iz Ivanjice

BOGATA IGRAČKA KARIJERA

Radovan Ćurčić rođen je u kući koja je nepunih stotinak  metara udaljena od stadiona Javora. Od malena njegova najomiljenija igračka bila je lopta pa ne čudi se, i pored fakultetske diplome koju poseduje, posvetio fudbalu. U igračkoj radnoj knjižici stoji zapisano da je Ćurčić nastupao pored Javora još za OFK Beograd, Borac i slovenački prvoligaški klub Hit Gorica. U svim klubovima ostavio je dubok trag ali se ivek vraćao svom Javoru.

Autor teksta: Raško Nešovanović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *