Ivanjica: Dvanaest miliona za aktivne mere zapošljavanja (VIDEO)

Iz lokalnog budžeta opštine Ivanjica za aktivne mere zapošljavanja ove godine izdvojeno je 6 miliona dinara, koliko će biti obezbeđeno i iz resornog Ministarstva preko Nacionalne službe za zapošljavanje. U pitanju se dve mere: javni radovi i subvencije za samozapošljavanje.

Prioritet će imati teže zapošljive grupe među kojima su prema izvršenim analizama osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina i lica sa prvim i drugim stepenom stručne spreme i ona koja su preko 12 meseci na evidenciji rada.

IL-glavna-ulica- Ivanjica: Dvanaest miliona za aktivne mere zapošljavanja (VIDEO)

Od ukupnog broja nezaposlenih u opštini Ivanjica najugroženije ciljne grupe su lica od 30 do 50 godina kojih je 1269, preko 50 godina života ima ih 1225, a čak 761 lice na posao čeka preko 10 godina. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nekvalifikovane radne snage, odnosno lica sa prvim stepenom stručne spreme ima 1081.

Malo je povoljnija situacija kada je reč o mladima do 30 godina kojih na evidenciji ima 473.

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Šta su pravi uslovo velike nezaposlenosti?Današnjoj mladeži ne nudi se ništa za bolji život jer ovde se ne vidi nikakva perspektiva nema nikakvih projekara za razvoj male privrede izgradnje nečega u privrednoj delatnosti. Opštinari treba da keiraju i ponude urađene projekte za privredni razvoj grada vladi i da ona pomogne u negovoj realizaciji. To se tako radi jer vlada stimulišućim merama utiče na razvoj privrede u nerazvijenim delovima Srbije ako Opštine imaju realno urađane projekta na bazi svojih ideja i resursa.
    Samo jaka privreda i dobar poslovni ambijent znače nova radna mesta, kad je stanje takvo kakvo je u Ivanjičkoj privredi ne može se niko čuditi što nema posla. Poslodavci jedva krpe kraj s krajem, firme propadaju, otpuštaju ljude…a i oni koji rade jedva se snalaze, i sad neko očekuje da neki privrednik još zapošljava nove radnike.
    Dve decenije nismo izgradili ni jednu fabriku a sve nekadašnje smo uništili izuzev Proletera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *