Škola robotike i elektronike za mlade u Ivanjici

Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške radu regionalnih inovacionih startap i smar siti centara,  koji je raspisao Kabinet ministra bez portfelja  zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Opštini Ivanjica – Kancelariji za mlade dodeljena su sredstva za realizaciju programa Centra za razvoj inovacija Ivanjica.

il-skola-robotike1 Škola robotike i elektronike za mlade u Ivanjici

U okviru pomenutog projekta u narednom periodu planirana je realizacije „Škole robotike i elektronike“, a zainteresovani za nauku i tehniku naučiće, kako da od elektronskih komponenata  naprave svog prvog robota  i napišu svoje prve linije koda . Polaznici će naučiti da programiranje  nije apstraktno! Radionice imaju za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike i robotike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoći će im da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu. S obzirom na to, da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, polaznici  kreativne radionice će imati mogućnost da osmisle izgled i naprave robote onako kako oni žele, a uz uputstva i sugestije instruktora upravljaju njime na daljinu preko interfejsa.

il-skola-robotike- Škola robotike i elektronike za mlade u Ivanjici

Pozivamo sve mlade zainteresovane za učešće da se prijave na mejl  [email protected], lično u prostorijama Kancelarije radnim danima od 08 do 15 časova ili na brojeve telefona 0648899486 i 0644192407. Broj učesnika je ograničen, a prednost imaju oni koji se prvi prijave.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *