Novi semafori prave redove na ulazu u grad

Postavljanje novih semafora na raskrsnici ulica Milinka Kušića, Boška Petrovića i Cvetka Zečevića u Ivanjici, umesto da samo omogući rad po zakonu ovdašnjim auto školama, izazvao je priličan haos u saobraćaju na ulasku u grad.

Razlog tome je ukidanje takozvanog uslovnog zelenog svetla na skretanju desno u ulicu Boška Petrovića, koje je po prethodnom režimu dozvoljavalo vozilima u tom pravcu stalni slobodan prolaz. Nova vertikalna svetlosna signalizacija to onemogućava, pa se prave veliki redovi, koji se po nekada, kažu vozači otegne do ispod benzinske stanice. Isti problem stvara i crveno svetlo za ulaz u centar grada, koje po njihovom mišljenju nepotrebno dugo traje.

IL-semafor-ulaz-crveno Novi semafori prave redove na ulazu u grad

Povodom novonastale situacije i burne reakcije vozača koji traže da se to stanje promeni, odgovor smo potražili od opštinskog saobraćajnog inspektora Jelene Jovanović koja nam je rekla da će ovakav režim uskoro biti promenjen i da će prolaz pomenutom raskrsnicom biti olakšan.

  • Sadašnji režim raskrsnice biće korigovan u narednom kratkom periodu. U toku je snimanje saobraćaja, pa će ova zagušenja biti rešena“, kaže za naš portal inspektorka Jovanović.

Kako nezvanično saznajemo, stalno zeleno svetlo za skretanje u ulicu Boška Petrovića više neće biti vraćeno u režim, a dok se sadašnje stranje ne promeni i omogući lakši protok saobraćaja, vozačima ostaje da se naoružaju strpljenjem i sačekaju promenu u narednih nekoliko dana.

You may also like...

7 Responses

  1. Vuk kaže:

    Ehej……tako i treba kada

    Pa tako je to kada niko nece vec jednom da presece i da posao rade oni koji to zaista znaju, ni po babu ni po sticevima, nego po strucnosti i profesiji….iako ovo nije osmislio niko iz opstine Ivanjica, morali su da stopiraju hirove onih iz velikih gradova koji misle da sve znaju, pa se mesaju tamo gde im nije mesto. Najbolje da auto skole sada lepo daju kintu da se ovo sto hitnije regulise. A sto se parkinga tice SVAKA CAST i DAJ BOZE da ga uvedu gde god mogu, sada bar deca u skolu idu trotoarom i ne preskacu automobile bahatih. a i policija malo da proceslja sve koji su nepravilno parkirani.

  2. Mrgud kaže:

    Ovo je stvarno sramota. Toliki pare bacene bezveze,jos saobracaj totalno upropasten.Koja bre inspektorka?

  3. ZoS@ kaže:

    Bruka. Kakav je haos radnim danima, a posebno petkom. Neko bi trebalo hitno da ispravi ovaj propust……..

  4. Pismen kaže:

    Ne tucite bezveze, cinjenica je da su napravili haos sa semaforima ali nije to iymislila opstinska vlast…pa kada komentarisete bar se informisite ko je zaista kriv za ovaj cirkus

  5. Rade kaže:

    Pozovite kamermana da snimi a nas pustite na miru da prolazimo

  6. ivanjicanin kaže:

    Ko je nastelovao ovakve intervale signalizacije ne verujem da ce da ih ispravi jer bolje ne zna i leci svoju sujetu ne vracanjem uslovnog zelenog svetla za ul Boska Petrovica.

  7. Janok kaže:

    Ko ce da nam vrati onih 1.400.000,00 ? Zasto se igrate nasim novcem????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *