Ivanjičani u mirovnoj misiji u Libanu

Ivanjičani, Darko Drašković, Milovan Martinović, Darko Lazović i Vladimir Aničić već šest meseci se nalaze u Libanu kao pripadnici Vojske RS angažovani u  multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija, misija  UNIFIL .

-Generalno, stanovnici Libana mnogo poštuju srpsku vojsku, kao što i mi njih poštujemo. Trudili smo se da profesionalno obavljamo posao i čuvamo mir i savetujemo svakom mladom čoveku da izabere vojni poziv jer je to velika čast, pogotovu kada predstavljate svoju zemlju hiljadu i nešto kilometara daleko. I što je najvažnije kolilo god da smo daleko Ivanjica nam je uvek u srcu.- rekao je Vladimir Aničić za InfoLigu.

285830509_5045750502186806_7230831719970075774_n-769x1024 Ivanjičani u mirovnoj misiji u Libanu

Ministar odbrane, Nebojša Stefanović, posetio je pripadnike Vojske Srbije, angažovane u Sektoru Zapad multinacionalne operacije Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu.

-Učešće u misijama UN omogućava nam veoma visok nivo obuke i povećava interoperabilnost naše vojske”, ocenio je Stefanović i istakao da Srbija “ostaje posvećena očuvanju mira i bezbednosti’’ i u regionu i u svetu.

Da podsetimo, u multinacionalnoj operaciji UNIFIL u Libanu trenutno se nalazi 177 srpskih mirovnjaka, od čega glavnicu čine pripadnici pešadijske čete u Sektoru Istok i voda za zaštitu snaga u Sektoru Zapad, dok su starešine naše vojske angažovane u komandama misije.

You may also like...

1 Response

  1. Gradjanin kaže:

    Ko je sada ministar odbrane jel’i Aleksandar Stefanović ili Nebojša Vulin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *