Za rekonstrukciju vrtića u Guči trideset miliona dinara

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i opština Lučani su potpisali ugovor o rekonstrukciji dečijeg vrtića u Guči čija vrednost je 26 miliona, s tim što je lokalna samouprava obezbedila dodatnih četiri milona dinara za ove namene.

– U okviru javnog poziva  resornog ministarstva za finansiranje programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema loklalne samouprave u kome je učestvovala i naša opština, dodeljeno nam je 26 miliona dinara za finansiranje projekta rekonstrukcije sa adaptacijom i dogradnjom objekta predškolske ustanove „Naša radost“, izdvojene jedinice „Bambi“ u Guči. U cilju energetske efikasnosti ove ustanove, nedostajući deo sredstava u vrednosti od četiri miliona predviđena su opštinskim budžetom. –  navodi predsednik Privremenog organa opštine Lučani, Milivoje Dolović.

IL-dolovic-milivoje-predsednik-opstine-lucani Za rekonstrukciju vrtića u Guči trideset miliona dinara

Prema rečima predsednika Dolovića, za opredeljenih trideset miliona dinara, tokom ove godine će  biti izvršena detaljna rekonstrukcija postojećih prostorija vrtića, svih instalacija počev od elektro i hidro do izgradnje kotlarnice na gas kao novog načina grejanja u dečijem vrtiću u Guči. Prema njegovim rečima, ovim projektom je predviđena i zamena stolarije, zidnih i podnig obloga, uređenje enterijera i stvaranje funkionalnijeg i modernijeg prostora za boravak naših najmlađih sugrađana. On ističe da izražava  iskrenu zahvalnost Ministarstvu za lokalnu samoupravu i lokalnim privrednicima koji učestvuju u realizaciji brojnih investicija u našoj opštini. Posebnu zahvalnost upućuje preduzeću „MB – Namenska“ koje je u završnim radovima izgradnje i uređenja preko 200 kvadrata upotrebnog prostora objekta dečijeg vrtića „Naša radost“ u Lučanima.

-To je samo jedna  od nekoliko investicija za koju se opredelilo rukovodstvo ovog preduzeća da finansira i realizuje a u cilju kvalitetnijeg života naših sugrađana. – navodi Dolović.

IL-Vrtic-u-Guci Za rekonstrukciju vrtića u Guči trideset miliona dinara

Predsednik navodi da je dečiji vrtić u Guči podignut kao montažni objekat davne 1972. godine iz sredstava Skupštine opštine Lučani i brojnih privrednih subjekata. Za poslednjih 50 godina postojanja i rada vrtića vodilo se računa o redovnom tekućem održavanju objekta ali je ovaj projekat rekonstrukcije utoliko važan jer se značajna sredstva ulažu u rekonstrukciju i modernizaciju postojećeg objekata za predškolsko obrazovanje u Guči kao objekta od posebnog značaja za našu lokalnu upravu, ističe predsednik Dolović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *