Turisti iz čitave Srbije okupirali Goliju (VIDEO)

Najlepša i najsnežnija planina u Srbiji, Golija, izazov je za ljubitelje zimskih sportova i čarobne, netaknute prirode. Otrgnuta od urbanizacije u zagrljaju vedrih i raspoloženih ljudi ova planina postala je pravi turistički hit. Sa prvim pahuljama pohrlili su gosti iz Beograda, Čačka, Novog Sada, Kruševca, Kraljeva i drugih krajeva Srbije pa se traži mesto više u vikendicama i seoskim domaćinstvima na području Golije.

Najmlađi uživaju u sankanju, grudvanju i skijanju dok stariji pored skija rado staju i na snowboard, jer, kako kažu, staza je idealna za vožnju.

Od ove godine, svi posetioci popularne destinacije na Dajičkom brdu imaju priliku da se ugreju i osveže u prijatnom ambijentu etno kućice izgrađene za potrebe skijaša.

IL-Kucica-na-Goliji- Turisti iz čitave Srbije okupirali Goliju (VIDEO)

Snežni pokrivač na Goliji visok je preko pola metra a u pojedinim delovima formirani su i metarski smetovi. Snegqa, kako to meštani vole da kažu, ima za izvoz. Zbog toga je pojačano i održavanje puteva koji vode prema ovoj planini, koji su prohodni, ali je neophodna upotreba zimske opreme i maksimalan oprez za volanom.

IL-sneg-golija Turisti iz čitave Srbije okupirali Goliju (VIDEO)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *