Drama na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice izvlačio zavejani par iz metarskih smetova (VIDEO)

Iako su u više navrata iz ivanjičkog preduzeća ’’Putevi’’ upozoravali vozače na neprohodnost puta koji vodi prema Odvraćenici večeras se na ovom potezu, gde smetovi perelaze metar, odigrala prava drama. Naime, D.M. iz Gorjana uputio se sa svojom lepšom polovinom na ovu planinu ali su ostali zavejani u smetovima koji su iz minuta u minut bivali sve viši zbog snežne vejavice.

U okolini nije bilo kuća niti im je u susret iko dolazio zbog loših vremenskih uslova. Nemoćni i uplašeni pomoć su zatražili od nadležnih službi pa je radnik preduzeća ’’Putevi’’ iz Ivanjice,  Aco Bojović, odmah krenuo prema kritičnoj deonici.

Nakon višečasovne borbe sa snegom i mećavom uspeo je da zavejane putnike izvuče iz smetova.

-Samo oni koji poznaju Goliju i ovu deonicu znaju kakav snežni haos  ove može nastati za samo nekoliko minuta. Bilo je strašno, mećava je stvarala neprobojne smetove bukvalno za nekoliko minuta. Trudio sam se da što pre stignem do putnika  kako ih sneg ne bi potpuno prekrio . Uspeli smo da se probijemo i izvučemo ih, ali apelujem na sve koji kreću na planinu, posebno prema Odvraćenici , da prate stanje i redovna obaveštenja koja dajemo jer u protivnom mogu doći u veoma nezgodnu situaciju.-rekao je Bojović.

IL-Zaglavljen-na-Goliji- Drama na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice izvlačio zavejani par iz metarskih smetova (VIDEO)

Zahvaljujući požrtvovanosti radnika preduzeća ’’Putevi’’  zavejani putnici uspešno su izvučeni iz smetova. Ali treba imati na umu da pri lošim vremenskim uslovima često nema ni telefonskog signala, pa se još jednom apeluje na vozače da ne kreću na Goliju neobavešteni o stanju na putevima.

IL-bager-u-snegu- Drama na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice izvlačio zavejani par iz metarskih smetova (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *