Da li je pravda ipak dostižna-spora jeste! Nastavljeno suđenje za tragediju u MB ”Namenska” Lučani (VIDEO)

Danas je u Osnovnom sudu u Ivanjici nastavljeno suđenje za smrt dvojice radnika fabrike ’’Milan Blagojević’’ u Lučanima Milomira Milivojevića (25) i Milojka Ignjatovića (55) koji su, pre pet godina, nastaradali posle eksplozije baruta.

Za njihovu smrt su okrivljeni rukovodioci fabrike, direktor Radoš Milovanović (78), koji je preminuo krajem aprila pa je postupak  obustavljen a nastavljen protiv Vladimira Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija i Toma Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Na današnjem ročištum, po rečima advokata porodice Milivojević, Vladimira Todorića, veštak Minitarstva odbrane izjasnio se da je reč  o eksploziji.

IL-sudjenje-namenska- Da li je pravda ipak dostižna-spora jeste! Nastavljeno suđenje za tragediju u MB ''Namenska'' Lučani (VIDEO)

Od početka suđenja, 3. oktobra 2019. godine, okrivljeni negiraju krivicu prebacujući je na nastradale radnike iako je komisija Ministarstva odbrane, u svom izveštaju, navela niz propusta u sprovođenju propisanih mera i procedura zaštite na radu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *