Ivanjička crkva: Usnuo u Gospodu protojerej Milinko Timotijević (1963 – 2021)

Na praznik svetog proroka Avakuma, svetog cara Uroša i prepodobnog Jovanikija Devičkog 15.12.2021. g. u 19.38 časova u kovid bolnici u Kruševcu preminuo je naš brat, paroh peti ivanjički, protojerej Milinko Timotijević.
Rođen je u selu Jelova Gora od oca Slavoljuba i majke Stanisave 12.12.1963. Po završenoj prizrenskoj bogosloviji stupio je u bračnu zajednicu sa svojom izabranicom Svetlanom sa kojom ima dva sina: sveštenike Nemanju Timotijevića i Aleksandra Timotijevića. Rukopoložen je 1985. godine i postavljen za paroha u Jelen Dolu, odakle 1999. prelazi na tada novoformiranu parohiju godovičku kod Požege. Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Gospodina Jovana, Episkopa Šumadijskog, a tada administratora Eparhije Žičke, 2013. godine dobija premeštaj u Ivanjicu i biva postavljen za starešinu crkve, sve do razrešenja sa tog poslušanja 2017. godine.
Svojom veselom naravi i originalnom pojavom, trudom i ljubavlju prema Crkvi uz pomoć svoje porodice i svojih parohijana ostavlja dobre rezultate na svim mestima službovanja obnavljajući i zidajući crkvena zdanja, podjednako kao i crkveni život. Parohijani će ga pamtiti po brojnim anegdotama i dobroćudnosti.

IL-Paroh-Milinko Ivanjička crkva: Usnuo u Gospodu protojerej Milinko Timotijević (1963 - 2021)

Telo će mu biti izloženo u crkvi posvećenoj Rođenju Svetog Jovana Krstitelja u Gorobilju gde će se 17.12.2021. godine u 9 časova služiti sveta zaupokojena Liturgija. Opelo će biti služeno na istom mestu u 12 časova, a po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva Episkopa Žičkog Gospodina Justina prota Milinko biće sahranjen u porti godovičke crkve koju je svojevremeno od temelja obnovio.

Večan ti spomen dostojni večnog blaženstva i trajne uspomene, brate naš oče Milinko!

Bratstvo ivanjičke crkve

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *