Novak Đoković na otvaranju vrtića (VIDEO)

U okviru donatorske kampanje Sezona darivanja, Novak Đoković Fondacija uložila je devet miliona dinara kako bi deca iz Ljubiša, malog mesta u okolini Zlatibora, dobila pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

Selo Ljubiš je malo i lepo mesto u opštini Čajetina, 30 kilometara od Zlatibora. Rodno je mesto velikih vojskovođa, akademika, ali i našeg najdražeg dečijeg pesnika – Ljubivoja Ršumovića.

Početkom ove godine, Fondacija je uspešno realizovala donatorsku kampanju Sezona darivanja tokom koje su prikupljena sredstva za izgradnju vrtića u selima Ljubiš i Vajska. Preko 1.000 fizičkih i pravnih lica iz više od 30 zemalja širom sveta svojim donacijama podržali su ovu humanu akciju. Jelena i Novak Đoković na kraju su svojim ličnim sredstvima duplirali prikupljenu sumu, podržavši time na još jedan način realizaciju cilja.

IL-NDJ-FONDACIJA- Novak Đoković na otvaranju vrtića (VIDEO)

Otvaranjem prvog vrtića u selu Ljubiš, koji je deo Predškolske ustanove „Radost“ iz Čajetine, Fondacija je omogućila da deca iz ovog mesta od danas imaju priliku da steknu nova znanja i veštine u kvalitetnom okruženju i da se zajedno raduju i druže. Želeći da sa decom podele osmehe i radost, otvaranju ovog vrtića prisustvovali su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković, zajedno sa nacionalnom direktorkom Majom Kremić, predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, direktorkom PU „Radost“ Jelenom Mitrašinović Brašanac, kao i pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

IL-Ljubivoje-Rsumovic-NDJ-fondacija- Novak Đoković na otvaranju vrtića (VIDEO)

Vrednost ulaganja u dečije predškolsko obrazovanje na projektu izgradnje vrtića u Ljubišu prepoznali su i donatori Fondacije na čelu sa kompanijom Adora Living Solutions d.o.o i projektom 21st Century Zlatibor. Izgradnju su podržale i kompanije Baumit Serbia d.o.o, Toza Marković d.o.o. i Nopal Lux d.o.o.

Otvaranju novog vrtića prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović. U znak poštovanja prema Novaku Đokoviću, njegovim sportskim uspesima i humanitarnom radu jedna kabina zlatiborske “Zlatne gondole“ biće brendirana imenom najvećeg ambasadora Srbije u svetu, našeg a svetskog Noleta, rekao je prvi čovek Čajetine, Milan Stamatović.

You may also like...

2 Responses

  1. Danijela Jankovic kaže:

    A u ivanjici nema vrtica ni mesta za nasu decu…A traze da se radjaju deca ,a nema mesta u vrticima…imam jedno dete ni za njega nema mesta sta bi da imam i vise nepada mi na pamet kad nemamo uslove za tako nesto..,da bar taj Novak moze da spasi ivanjicu bede bilo bi dobro…al ovo jeste TUGA, JAD I CEMER….UZAS…

  2. Mili kaže:

    I Ljubis dobio vrtic,a onaj veseli u Crnjevu ce poceti da prokisnjava dok pocne sa radom… TUGA,JAD I ČEMER!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *