Imenovan novi v.d. direktor Turističke organizacije Lučani

Na 14. sednici Skupštine  opštine Lučani, koja je održana danas,  usvojena je ostavka VD direktora Turističke organizacije opštine Lučani i sa 27 glasova za i jednim uzdržanim postavljen je Siniša Pavlović iz Čačka  za vršioca dužnosti direktora ove ustanove, na period od najduže godinu dana.

IL-Direktor-TO-Lucani-300x142 Imenovan novi v.d. direktor Turističke organizacije Lučani

Odbornici su imenovali i novi Upravni odbor Turističke organizacije opštine Lučani, utvrđen je predlog rešenja o obrazovanju komisije kao i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora JKP “Komunalac” Lučani.

Skupštinski odbornici su obrazovali i Savet za zdravlje opštine Lučani čiji zadatak će biti da prati rad ustanove primarne zdravstvene zaštite, zdravstveno stanje stanovništva i demografsku strukturu i priprema strategiju i akcioni plan za sprovođenje na ovoj teritoriji. Članovi Saveta birani su iz reda predstavnika lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova zdravstvenog fonda i udruženja građana iz reda pacijenata.

il-Lucani-300x142 Imenovan novi v.d. direktor Turističke organizacije Lučani

Skupština je na današnjoj sednici  usvojila i plan rada Centra za socijalni rad u 2020. godini u kome su definisani osnovni zadaci socijalne zaštite kao i ostvarivanje prava građana na pomoć.  Na sednici je istaknuto da Centar za socijalni rad ove godine proslavlja jubilarnih 40 godina rada kao i da je u toku rekonstrukcija zgrade u delu unapređenja energetske efikasnosti. Sredstva su obezbedili Ministarstvo energetike i lokalna samouprava.

Direktor Centra, Natalija Darković, istakla je da je u toku izrada socijlne karte stanovništva, posebno samohranih roditelja, staračkih domaćinstava, mnogočlanih porodica, invalidskih lica a koja ne koriste nikakav vid socijalne pomoći kako bi se dodatno pomogle ugrožene porodice i pojedinci sa teritorije opštine Lučani.

Usvojen je i izveštaj o radu predškolske ustanove “Naša radost” u prethodnoj školskoj godini kao i plan rada za ovu godinu.

U cilju pospešivanja populacione politike, Skupština je na današnjoj sednici donela i pravilnik o pomoći za vantelesnu oplodnju za parove sa teritorije opštine Lučani. Pomoć je namenjena onima koji su iscrpeli sve mogućnosti koje nudi republički fond za zdravstvo u ovoj oblasti. Donet je i pravilnik o izboru programa i projekata kulturno umetničkih društava koji se finansiraju iz budžeta opštine. Na javni konkurs će moći da se prijave kulturno umetnička društva, pevačke grupe i horovi čije sedište je na ovoj teritoriji.

Skupština je usvojila i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva u kome je precizirana zaštita arhivske građe i registratorskog materijala, prijem i smeštaj arhivske građe, sređivanje i obrada kao i tehnička zaštita arhivske građe.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *