NESVAKIDAŠNJE! Lisice i jazavci stigli do užeg centra Ivanjice

Porodica Vujović iz Ivanjice već neko vreme u dvorištu ima nezvane goste. Kuća im je na samo dva kilometra od centra grada a pred vratima su im lisice i jazavci, odnedavno i čaplje. Kako kažu Vujovići životinje su se potpuno odomaćile pa se više ne boje nikoga. Šetaju mirno dvorištem kao da im je to prirodno stanište.

IL-NASLOVNA-LISICE- NESVAKIDAŠNJE! Lisice i jazavci stigli do užeg centra Ivanjice

-Imamo decu, ne smemo da ih pustimo u dvorište. Pre par dana dve lisice su ušetale bez iole straha i došle pred naša vrata. Ne znamo ni da li su besne, pretpostavljamo da dolaze iz pravca reke jer tu ima jedno ostrvce sa puno rastinja. Jazavce viđamo već neko vreme. U dvorištu nam je šupa koju smo prošle godine renovirali i one sada dolaze tu.-pričaju Vujovići.

I komšije potvrđuju njihovu priču.

-Nikada ranije toga nije bilo. Sada se više ne zna šta su divlje a šta domaće životinje. Spustile se lisice u grad. Možda je to nekom simpatično, ali verujte deca nam se igraju u dvorištima i nije nam svejedno. Lovci ne smeju da reaguju, kažu  gradsko područje. Na koji način će rašiti ovaj problem, ne znamo, verovatno ni nadležni. Ostaje nam da se nadamo brzom rešenju, jer kako su nam stigle lisice i jazavci, tako sutra mogu divlje svinje ili medvedi. – pričaju stanovnici naselja Kušićan u Ivanjici gde su se ove životinje pojavile.

IL-NASLOVNA-JAZAVAC-SAPA NESVAKIDAŠNJE! Lisice i jazavci stigli do užeg centra Ivanjice

Dok se ne nađe rešenje, meštani moraju biti na oprezu jer niko ne zna da li su lisice besne i šta mogu da očekuju od jazavaca koji su se pojavili nakon nedavnih poplava.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *