Kako je Ivanjičanin postao žrtva ”crnog petka”

Crni petak, koji se ove godine održao 29.novembra, ogromnim popustima privukao je mnoge kupce. Gužve u prodavnicama i šoping centrima širom Srbije dokazuju da je ova američka tradicija definitivno zaživela kod nas. Međutim, domaći lanci ne samo da ne daju ogromne popuste po ugledu na Sjedinenje Američke Države već i koriste situaciju kako bi prevarili potrošače. Pojedine prodavnice povećaju cene artikala neposredno pred Crni petak, kako bi tokom „sniženja godine“ vratili cenu na staro.

black-friday-IL- Kako je Ivanjičanin postao žrtva ''crnog petka''

Ipak, loše iskustvo u kupovini nije vezano samo za Crni petak, već i za akcije uopšte, o čemu svedoči jedan Ivanjičanin.

„Još uvek ne mogu da verujem koliko sam ispao naivan. U novootvorenoj prodavnici sportske opreme naišao sam na zimske cipele koje su mi se dugo sviđale. Na njima je bila istaknuta cena 6400 dinara sa popustom od 20 odsto. Bez razmišljanja sam ih kupio. Međutim, moje zadovoljstvo kratko je trajalo. Surfujući uveče po internetu ugledao sam iste te cipele na sajtu  prodavnice, koje su u tom trenutku bile na akciji povodom Crnog petka i koštale 5590 dinara, dok im je regularna cena bila 6400, onoliko koliko sam ih ja platio na akciji. Eto, da sam istog tog dana samo pogledao sajt prodavnice, mogao sam ih pazariti jeftinije.“ -priča ovaj Ivanjičanin.

I tu nije kraj priče ovog Ivanjičanina vezane za manipulacije sa popustima.

„Razočaran što sam prevaren  požalio sam se drugarici koja radi u prodavnici tehničke opreme u jednom srpskom gradu. Ona mi je rekla da to nije ništa neubičajeno. I sama je bila svedok kako su uspeli da prodaju sve televizore sa zaliha tokom Crnog petka, iako iste, po nižim cenama, nisu uspeli regularno da prodaju. Natpisima „AKCIJA“, „OGROMNO SNIŽENJE“ privukli su kupce i prodali sve do jednog“.- ispričao je ovaj Ivanjičanin.

Ipak postoje i radnje koje se zaista pridržavaju pravih sniženja tokom Crnog petka, stoga kupoholičari zaista mogu uživati u pazarenju ovog dana, ali, naravno, uz oprez.

 

You may also like...

1 Response

  1. ivanjicanin kaže:

    Ovce sluze za sisanje i muzu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *