Otvoren četvrti vrtić u Ivanjici – ”Bambi” primio prve mališane (VIDEO)

Objekat Dečijeg vrtića u Crnjevu danas je otvoren za dve jaslene grupe a narednog ponedeljka primiće decu vaspitnih grupa. Ukupan kapacitet objketa ‘’Bambi’’, čija je površina 820 metara kvadratnih, je stotinu dece.

U Dečijem vrtiću ‘’Bambi’’ u Crnjevu biće uposleno 15 ranika  Njegovo otvaranje željno je isčekivano a kako navode iz lokalne samouprave jedan od ključnih razloga za prolongiranje roka je epidemiološka situcija.

U podrumskom delu objekta novog vrtića je kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša. U prizemlju su prostorije za četiri jeaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

IL-vrtic-u-Crnjevu1 Otvoren četvrti vrtić u Ivanjici - ''Bambi'' primio prve mališane (VIDEO)

Novi dećiji vrtić u svom sastavu ima podrum, prizemlje i jedan sprat. Sprat vrtića poseduje višenamenski prostor.

U novootvoreni objekat, za zemmljane radove i izgradnju, investirano  je 77. 102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara.  Dodatno je za potrebe  nameštaja i kompletnog unutrašnjeg opremanja vrtića, didaktički materijal, igrače i namensko vozilo za prevoz hrane izdvojeno oko 11 000 000 dinara.  Od toga je iz Kabineta ministra bez portfelja donirano 5,5 miliona dok je Ministarstvo pravde izdvojilo 2,8 miliona dinara. Ostatak je finansirala lokalna samouprava.  Objekat je izgrađen po  najsavremenijim standardima u ovoj oblasti.

You may also like...

2 Responses

  1. Lokal patriota kaže:

    KONAČNO SE OTVORI !!!
    HVALA BOGU !!!
    SREĆNO DEČICE DRAGA !!!

  2. Sale kaže:

    Hvala Bogu!! Posle koliko godina…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *