„Nismo bile svesne posledica te slike“ Elektronsko nasilje sve zastupljenije (VIDEO)

Masovna upotreba interneta i društvenih mreža, kao neizostavni deo savremenog doba, donela je mnoge prednosti, ali i dosta društvenih problema. Sa njima se sureću odrasli,kao i deca, kojima je već od najmlađeg doba omogućen pristup tehnologiji I internetu. Problem nastaje kada najmlađa populacija to zloupotrebi.

Digitalno nasilje podrazumeva uvredljive sms poruke, telefonske pozive, snimanje telefonom ili kamerom I prosleđivanje snimaka na internet, kao I uvredljive poruke na društvenim mrežama. S obzirom na to da je sve zastupljenije među mladima u osnovnim u srednjih školama, Tim za nasilje osnovne škole Milinko Kušić u Ivanjici doneo je odluku da se zabrani korišćenje mobilnih telefona u školi.IL-nasilje-u-skoli "Nismo bile svesne posledica te slike" Elektronsko nasilje sve zastupljenije (VIDEO)

30 posto srednjoškolaca je čulo ili videlo da njihovi vršnjaci trpe digitalno nasilje, dok je 84 posto srednjoškolaca sebe izložilo nekom od rizika na internetu.

Društvene mreže su fenomen čija ekspanzija ne posustaje, broj korisnika se svakodnevno povećava, a čak 45 odsto dece i mladih između 9 i 17 godina je zanemarilo prijatelje, porodicu ili domaće zadatke zbog zavisnosti od interneta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *