Isušivanje i dezinfekcija poplavljenih domaćinstava

Posledice poplava u Ivanjici još uvek su vidne, a ekipe Crvenog krsta u saradnji sa lokalnom samoupravom svakodnevno rade na njihovom otklanjanju. Prethodnih dana bujične poplave izazvane ogromnom količinom padavina, nanele su velike štete na putnoj i drugoj infrastrukturi, poljoprivrednom zemljištu i stambenim objektima. U više mesnih zajednica pojavila su se klizišta.

Crveni-krst-1-300x142 Isušivanje i dezinfekcija poplavljenih domaćinstava

Jedinica za delovanje u vanrednim situacijama Crvenog krsta je izvršila preliminarnu procenu štete  na stambenim objektima.  Procenom je do sada obuhvaćeno 41 domaćinstvo. Poplavljenim domaćinstvima podeljeni su setovi za čišćenje i dezinfekciju koju je uputio kao pomoć Crveni krst Srbije ivanjičkoj organizaciji.

crveni-krst-3-300x142 Isušivanje i dezinfekcija poplavljenih domaćinstava

Nakon izvršene dezinfekcije  Crveni krst je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Crvenim krstom Srbije obezbedio i distribuirao sušilice za isušivanje  poplavljenih objekata. Sušilice će u narednom periodu biti raspoređivane po prioritetima u poplavljenim domaćinstvima.

CRVENI-KRST-4-300x142 Isušivanje i dezinfekcija poplavljenih domaćinstava

Od momenta kada je štab za vanredne situacije proglasio vanrednu odbranu od poplava  nad vodama drugog reda  Crveni krst Ivanjice je u saradnji sa lokalnom samoupravom  i drugim relevantnim službama preduzeo sve neophodne mere na sanaciji i ublažavanju posledica ove elementarne nepogode.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *