2 000 Ivanjičana u izolaciji – Dr Stefanović: ”Ne lečite se kod kuće”

Broj pacijenta u COVID ambulanti u Ivanjici i dalje je preko 300 na dnevnom nivou. Epidemija se ne stišava a najveći problem u ovom trenutku je popunjenost bolničkih kapaciteta i opterećenost zdravstvenih radnika. Pozitivnih na virus COVID-19 u Ivanjici ima oko 600 dok je 2 000 ljudi u izolaciji.

Zaraza se nakon aktuelnih slavlja, kojih se mnogi nisu odricali, proširila pa je bez obzira na mere izolacije, veoma teško ispratiti i kontrolisati njen tok.

Kako saznajemo u ivanjičkom Domu zdravlja  od 100 testiranih pacijenata pozitivnih je šezdeset odsto.

il-test-korona- 2 000 Ivanjičana u izolaciji - Dr Stefanović: ''Ne lečite se kod kuće''

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović izjavio je da je situacija s koronavirusom u Srbiji sve teža, da su bolnički kapaciteti sve puniji, a da je među pacijentima sve više onih sa težom i teškom kliničkom slikom.

Nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima kovid bolnica u Srbiji, Stevanović je rekao da je zbog toga razmatrana mogućnost da se svi pacijenti koji se nalaze na „kiseoničnim mestima u fazi oporavka“, razmeste u ustanove koje nemaju centralno snabdevanje kiseonikom, koji bi pak, čuvali za pacijente s teškom kliničkom slikom.

– Broj prijava u kovid ambulante i broj prijema u bolnice ne opada, trend u poslednje vreme je da nam dolaze pacijenti s težim kliničkim slikama, koji su proveli par dana bolesni kod kuće. Više puta smo govorili, pozivali da se ova bolest ne leči samostalno, u kućnim uslovima, bez konsultacija s lekarima koji rade u kovid sistemu – naglasio je Stevanović.

Info LIGA/N1

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *