Uspešno realizovan Sajam zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

Nacionalna  služba  za  zapošljavanje Filijala Čačak – Ispostava Ivanjica organizovala je  Sajam zapošljavanja u Ivanjici gde je 15 poslodavaca ponudilo preko 70 radnih mesta. Traženi su radnici konfekcijske, mašinske, kao i drvno-prerađivačke  struke, ali najviše interesovanja Ivanjičani su pokazali za poslove u javnom sektoru.

Poslodavci su sve prijave uzeli u razmatranje a zainteresovani Ivanjičani u narednom periodu biće obavešteni da li su i za koja radna mesta ispunuli uslove.

 

Sporazumom koji su potpisale Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Ivanjica obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 13.705.882,35 dinara za realizaciju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim acionim planom za 2019. godine. Tu spadaju, program javnih radova, subvencije za samozapošljavanje kao i program stručne prakse.

Organizacijom ovakvih sajmova nezaposlenim licima otvara se mogućnost da se informišu o uslovima rada, očekivanoj zaradi i različitim vidovima napredovanja u poslu.

U Ivanjici na evidenciji Nacionalne službe za zapopljavanje nalazi se 3.367 lica, od čega je 1.689 žena.

U Moravičkom okrugu ukupno ima 13.366 nezaposlenih.

IL-sajam-za-zapošljavanje Uspešno realizovan Sajam zapošljavanja u Ivanjici (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *